JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Armoevankeliumia kaikille kuultavaksi

Uutiset
19.7.2021 14.00

Juttua muokattu:

19.7. 14:30
2021071914304820210719140000

Päi­vik­ki Määt­tä

Jäm­sä

Jäm­sän opis­to­seu­rat jär­jes­te­tään ra­di­os­sa ja ver­kos­sa 23.–25.7. Pu­hei­ta tul­ka­taan eng­lan­nik­si, ruot­sik­si ja viit­to­ma­kie­lel­lä.

– Ju­ma­lan sana vir­voit­taa us­koa myös tu­le­vis­sa Jäm­sän opis­to­seu­rois­sa, sil­lä seu­roil­la on tär­keä mer­ki­tys il­man suur­ta ko­koon­tu­mis­ta­kin. Ta­pah­tu­man tar­koi­tuk­se­na on kuu­lut­taa ar­mo­e­van­ke­liu­mia Jee­suk­sen ke­ho­tuk­sen mu­kai­ses­ti, to­te­aa seu­ra­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Tar­mo Pa­lo­nie­mi.

Mi­ni­seu­roil­la va­ro­ja opis­tol­le

Pää­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Pek­ka Oi­ka­ri­nen ke­hot­taa ih­mi­siä jär­jes­tä­mään mi­ni­o­pis­to­seu­ra­ta­pah­tu­mia yk­si­tyi­ses­ti tai rau­ha­nyh­dis­tys­ten toi­mes­ta. Hän to­te­aa, et­tä yh­des­sä kuun­te­le­mi­sen li­säk­si ta­pah­tu­mis­sa voi tu­kea lah­joi­tuk­sin ja seu­rois­sa jär­jes­tet­tä­vin toi­min­noin opis­to­työ­tä.

– Va­ro­jen ke­rää­mi­nen opis­tol­le on tär­keä osa seu­ra­jär­jes­te­ly­jä. Ra­dio- ja verk­ko­seu­rois­ta­kin tu­lee ku­lu­ja ja vä­hin­tään ne toi­vom­me saa­vam­me ka­te­tuik­si.

– Mo­nel­la seu­ra­vie­raal­la sääs­ty­vät nyt ra­hat, jot­ka ovat ol­leet va­rat­tui­na opis­to­seu­ro­ja var­ten. Toi­vom­me, et­tä Ju­ma­la an­taa mie­len tu­kea lah­joi­tuk­sin opis­to­työ­tä, poh­tii Pa­lo­nie­mi.

Nuo­ret kuu­lol­le

Pa­lo­nie­mi ke­hot­taa mi­ni­o­pis­to­seu­ro­ja jär­jes­tä­viä muis­ta­maan eri­tyi­ses­ti nii­tä, joil­la ei ole su­ku­lai­sia lä­hel­lä tai paik­kaa ko­koon­tua.

– Jo­kai­nen voi­si miet­tiä, ketä voi­si kut­sua kuun­te­le­maan seu­ro­ja ja kes­kus­te­le­maan ties­tä ja mat­kas­ta, hän kan­nus­taa.

Pu­heen­joh­ta­ja toi­voo, et­tä jär­jes­tet­täi­siin myös ti­lai­suuk­sia, joi­hin kaik­ki nuo­ret oli­si­vat ter­ve­tul­lei­ta.

– Toi­vee­na on, et­tä myös nuo­ret ko­koon­tui­si­vat kuun­te­le­maan ai­na­kin lau­an­tai-il­lan pu­heen­vuo­roa ja kes­kus­te­lua yh­des­sä.

Yh­tei­set jär­jes­te­lyt

Oi­ka­ri­nen to­te­aa seu­ra­jär­jes­te­ly­jen eden­neet hy­vin, vaik­ka työ­ru­pe­a­ma on ol­lut pit­kä ja mo­ni­vai­hei­nen yli­mää­räi­sen vas­tuu­vuo­den ja kah­den­lais­ten seu­ro­jen jär­jes­tä­mi­sen ta­kia.

– Täs­tä huo­li­mat­ta toi­mi­kun­nat ovat teh­neet hy­väl­lä mie­lel­lä ja si­tou­tu­nees­ti työ­tään. On ol­lut mu­ka­va ol­la osa­na seu­ra­jär­jes­te­ly­jä, hän iloit­see.

Seu­ra­oh­jel­man laa­ti­mi­nen on ol­lut tänä vuon­na eri­lais­ta, vaik­ka edel­li­sen ke­sän verk­ko­seu­rat ovat­kin ol­leet poh­ja­na jär­jes­te­lyis­sä. Pa­lo­nie­mi ker­too, et­tä yh­tei­siä pa­la­ve­re­ja on jär­jes­tet­ty su­vi­seu­ra­or­ga­ni­saa­ti­on, Ra­nu­an ja Reis­jär­ven seu­ra­or­ga­ni­saa­ti­oi­den ja Ke­sä­seu­ra­ra­di­on kans­sa. Niis­sä on luo­tu myös uu­sia, yh­tei­siä käy­tän­tei­tä.

– Seu­ra­toi­mi­kun­nan po­ruk­ka on ol­lut ak­tii­vi­ses­ti mu­ka­na uu­sis­sa jär­jes­te­lyis­sä, vaik­ka edel­li­sen vuo­den eteen teh­ty työ on ta­val­laan men­nyt huk­kaan. Ju­ma­la on siu­nan­nut työn ja jär­jes­tä­nyt ajan­käyt­töä niin, et­tä opis­to­seu­ra­työ on tul­lut teh­dyk­si ja muut­kin asi­at hoi­tu­neet seu­ra­jär­jes­te­lyi­den ai­ka­na, tii­vis­tää Pa­lo­nie­mi kii­tol­li­se­na.