JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Haapajärven pääsiäislauluillassa pysähdyttiin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen äärelle

Ranta-Korpi Risto
Uutiset
17.4.2014 10.02

Juttua muokattu:

1.1. 23:25
2020010123253120140417100200

Vuo­des­ta 2007 läh­tien on Haa­pa­jär­vel­lä jär­jes­tet­ty pää­si­äis­lau­luil­ta, jos­sa lau­lu­jen ja vir­sien myö­tä on py­säh­dyt­ty Kris­tuk­sen kär­si­mi­sen, kuo­le­man ja ylös­nou­se­muk­sen ää­rel­le. Vii­me per­jan­tain lau­luil­taan Haa­pa­jär­ven kirk­koon ko­koon­tui noin 400 lau­la­jaa.

Il­lan juon­ta­ja Jan­ne Iso­maa ker­toi lau­lus­ta ”Jee­sus, kat­son mur­he­mie­lin”.

– Lau­lu ku­vaa sitä in­hi­mil­lis­tä tus­kaa, jota Jee­sus jou­tui kär­si­mään. Hän ru­koi­li yk­sin Get­se­ma­nen yös­sä. Ku­kaan ei voi­nut aut­taa. Maa­il­man kaik­ki syn­nit tu­li­si­vat koh­ta hä­nen kan­net­ta­vak­seen. Sie­lu­am­me viil­tää Jee­suk­sen po­lun ras­kaus. Hän kan­toi syn­tim­me, voit­ti kuo­le­man, il­mes­tyi omil­len­sa ja aset­ti Hen­gen vi­ran. Hän an­toi Py­hän Hen­gen lah­jan, lä­het­ti evan­ke­liu­min sa­nan kes­kel­lem­me. Saam­me iloi­ten us­koa ja lau­laa, hän ker­toi.

Il­lan päät­teek­si ko­koon­nuim­me Haa­pa­jär­ven rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le kuun­te­le­maan Erk­ki Sa­ve­lan alus­tus­ta pää­si­äi­sa­jan ta­pah­tu­mis­ta. Eteem­me nou­si Gol­ga­tan kes­kim­mäi­nen ris­ti, jol­la Jee­sus kan­toi kai­kis­ta suu­rim­man uh­rin, kaik­kien ih­mis­ten syn­nit. Kuu­lim­me, mi­ten mei­tä on ra­kas­tet­tu kuo­le­maan saak­ka ja et­tä vain Va­pah­ta­jan so­vi­tus­kuo­le­mas­sa on us­kom­me läh­de.

Koin, et­tä il­ta val­mis­ti mei­tä kuu­li­joi­ta kris­ti­kun­nan suu­reen juh­laan, pit­kä­per­jan­tain ja pää­si­äi­sen ta­pah­tu­mat tu­li­vat lä­hel­le.

Ku­vat: Ee­ro Au­tio

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys