JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

”Jumalan johdatukseen on hyvä luottaa”

Uutiset
3.8.2021 6.00

Juttua muokattu:

30.7. 13:03
2021073013032620210803060000

Tero Pitkälä

Tero Pitkälä

Tero Pit­kä­lä

Heik­ki Ka­mu­la Haa­pa­jär­vel­tä on miet­ti­nyt Jo­bin kir­jan sa­no­maa. Eri­tyi­ses­ti hä­nel­le on jää­nyt mie­leen, kun Jo­bin vai­mo ke­hot­taa Jo­bia ki­ro­a­maan Ju­ma­lan, niin Job vas­taa: ”Kun otam­me Ju­ma­lan kä­des­tä hy­vän, tot­ta kai mei­dän on otet­ta­va myös paha.”

Nyt 21-vuo­ti­as Heik­ki jou­tui 11-vuo­ti­aa­na va­ka­vaan lii­ken­ne­on­net­to­muu­teen. Vam­mau­tu­mi­ses­ta on jää­nyt py­sy­viä hait­to­ja Hei­kin elä­mään. Hei­kil­le on ol­lut myös vai­kea asia se, et­tä reu­man vuok­si hä­net va­pau­tet­tiin va­rus­mies­pal­ve­luk­ses­ta vii­kon ar­mei­jas­sa olon jäl­keen.

Ko­et­te­le­muk­sis­ta huo­li­mat­ta, tai eh­kä niis­tä joh­tu­en, Heik­ki ko­kee, et­tä Ju­ma­la on ra­kas­ta­nut hän­tä. Per­he ja ys­tä­vät ovat elä­neet mu­ka­na ja tu­ke­neet elä­män eri vai­heis­sa. Eri­tyi­sen kii­tol­li­nen Heik­ki on myös opis­to­vuo­des­taan Reis­jär­ven opis­tos­sa. Hän sai opis­tos­sa pal­jon uu­sia ys­tä­viä ja vah­vis­tus­ta oma­koh­tai­seen us­ko­mi­seen.

Heik­ki ajat­te­lee, et­tä Jo­bin ta­voin hän ha­lu­aa luot­taa Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen. Ih­mi­nen ei voi ym­mär­tää Ju­ma­lan tah­toa, ei­kä ar­vos­tel­la Ju­ma­lan te­ko­ja.

– Us­ko­vai­sil­la on sel­lai­nen toi­vo, jota maa­il­man ih­mi­set ei­vät näe.

Haas­tat­te­lu on jul­kais­tu Päi­vä­mie­hes­sä 30/2021 Ra­kas raa­ma­tun­koh­ta -pals­tal­la.

24.4.2024

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2. Kor. 4:16

Viikon kysymys