JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kansanopistoissa alkaa oppivelvollisille suunnattu koulutus

Uutiset
20.1.2021 15.00

Juttua muokattu:

20.1. 14:51
2021012014511420210120150000
Uusi Opistovuosi-koulutus alkaa niin Jämsän, Reisjärven kuin Ranuan kansanopistoilla elokuussa 2021.

Uusi Opistovuosi-koulutus alkaa niin Jämsän, Reisjärven kuin Ranuan kansanopistoilla elokuussa 2021.

SRK:n kuva-arkisto

Uusi Opistovuosi-koulutus alkaa niin Jämsän, Reisjärven kuin Ranuan kansanopistoilla elokuussa 2021.

Uusi Opistovuosi-koulutus alkaa niin Jämsän, Reisjärven kuin Ranuan kansanopistoilla elokuussa 2021.

SRK:n kuva-arkisto

Juk­ka Pa­lo­la

Yh­den lu­ku­vuo­den mit­tai­nen Opis­to­vuo­si-kou­lu­tus kan­sa­no­pis­tois­sa käyn­nis­tyy elo­kuus­sa 2021.

Suo­men edus­kun­ta hy­väk­syi op­pi­vel­vol­li­suu­den laa­jen­ta­mi­sen 15. jou­lu­kuu­ta 2020. Sen myö­tä kan­sa­no­pis­tois­sa käyn­nis­tyy pe­rus­kou­lun päät­tä­neil­le, vuon­na 2005 tai sen jäl­keen syn­ty­neil­le op­pi­vel­vol­li­sil­le tar­koi­tet­tu kou­lu­tus. Se pe­rus­tuu Ope­tus­hal­li­tuk­sen laa­ti­miin ope­tus­suun­ni­tel­man pe­rus­tei­siin (Kan­sa­no­pis­to­jen op­pi­vel­vol­li­sil­le suun­na­tun va­paan si­vis­tys­työn kou­lu­tuk­sen ope­tus­suun­ni­tel­man pe­rus­teet). Opis­to­koh­tai­sia ope­tus­suun­ni­tel­mia val­mis­tel­laan kan­sa­no­pis­tois­sa par­hail­laan.

Ta­voit­tee­na tu­kea elä­män suun­nit­te­lus­sa

Op­pi­vel­vol­li­sil­le suun­na­tun kou­lu­tuk­sen ta­voit­tee­na on vah­vis­taa nuo­ren opis­ke­lu­tai­to­ja ja val­miuk­sia jat­kaa toi­sen as­teen kou­lu­tuk­seen sekä tu­kea nuor­ta elä­män suun­nit­te­lus­sa.

Kan­sa­no­pis­ton op­pi­vel­vol­li­suus­kou­lu­tus so­pii mo­nel­le pe­rus­kou­lun päät­tä­neel­le nuo­rel­le oman elä­män­po­lun et­si­mi­seen ja toi­sen as­teen kou­lu­tuk­seen val­mis­tau­tu­mi­seen.

Kan­sa­no­pis­to-opin­not tar­jo­a­vat nuo­rel­le mah­dol­li­suu­den kas­vaa koh­ti omaa täyt­tä po­ten­ti­aa­lia ja luo­vat poh­jaa op­pi­mi­sel­le koko elä­män jat­ku­va­na pro­ses­si­na. Op­pi­vel­vol­li­sil­le suun­na­tus­sa kou­lu­tuk­ses­sa opis­ke­li­jan kans­sa laa­di­taan hen­ki­lö­koh­tai­nen osaa­mi­sen ke­hit­tä­mi­sen suun­ni­tel­ma (HOKS).

Opis­to tar­jo­aa mo­ni­puo­li­sia opin­to­mah­dol­li­suuk­sia

Kan­sa­no­pis­to­jen op­pi­vel­vol­li­suus­kou­lu­tus koos­tuu kai­kil­le yh­tei­sis­tä si­säl­löis­tä sekä suun­tau­tu­mi­so­pin­nois­ta, jois­ta osa voi ol­la lin­ja­koh­tai­sia opin­to­ja ja osa va­lin­nai­sai­nei­ta, joi­ta nuo­ri voi va­li­ta oman mie­len­kiin­ton­sa mu­kaan.

Kai­kil­le yh­tei­siä si­säl­tö­jä ovat muun mu­as­sa it­se­tun­te­mus- ja työ­e­lä­mä­tai­dot, vuo­ro­vai­ku­tus- ja vies­tin­tä­tai­dot, ma­te­maat­ti­set pe­rus­tai­dot, opis­ke­lu- ja ura­suun­nit­te­lu­tai­dot sekä elä­män­hal­lin­taan liit­ty­vät tai­dot. Suun­tau­tu­mi­so­pin­not vaih­te­le­vat kan­sa­no­pis­to­jen tar­jon­nan mu­kaan, ja nii­tä voi­vat ol­la esi­mer­kik­si mu­siik­ki, ku­va­tai­de, me­dia ja vies­tin­tä sekä kie­let ja kan­sain­vä­li­syys.

Jäm­sän, Ra­nu­an ja Reis­jär­ven kris­til­li­sis­sä kan­sa­no­pis­tois­sa opin­to­jen si­säl­löis­sä ja si­sä­op­pi­lai­tok­sen elä­män­ta­vois­sa nä­ky­vät van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sen he­rä­tys­liik­keen kris­til­li­set ar­vot.

We­bi­naa­ri tu­los­sa hel­mi­kuus­sa

Kan­sa­no­pis­tois­sa op­pi­vel­vol­li­sil­la voi ol­la myös mah­dol­li­suus ko­rot­taa pe­rus­kou­lun päät­tö­to­dis­tuk­sen ar­vo­sa­no­ja ja suo­rit­taa lu­kio-opin­to­ja. Opis­ke­lu, ruo­kai­lu ja ma­joi­tus ovat mak­sut­to­mia op­pi­vel­vol­li­sil­le suun­na­tus­sa kou­lu­tuk­ses­sa. Kou­lu­mat­ka­tu­ki ei kos­ke nii­tä, jot­ka asu­vat kan­sa­no­pis­ton asun­to­las­sa.

Jäm­sän, Ra­nu­an ja Reis­jär­ven kris­til­li­set opis­tot jär­jes­tä­vät yh­tei­sen we­bi­naa­rin ai­hees­ta 17. hel­mi­kuu­ta 2021. We­bi­naa­ri on avoin kai­kil­le, ja sitä pää­see seu­raa­maan Reis­jär­ven kris­til­li­sen kan­sa­no­pis­ton Yo­u­Tu­be-ka­na­val­la.

Läh­de: Suo­men kan­sa­no­pis­to­yh­dis­tyk­sen net­ti­si­vut

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys