JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Keminmaan uusi kirkko otetaan uudelleen käyttöön

Uutiset
7.9.2021 10.24

Juttua muokattu:

7.9. 10:50
2021090710500220210907102400

Piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lo toi­mit­taa Ke­min­maan kir­kon uu­del­leen käyt­töö­no­ton kes­ki­viik­ko­na 8. syys­kuu­ta klo 18. Käyt­töö­not­to­juh­las­sa kirk­ko py­hi­te­tään vi­ral­li­ses­ti ju­ma­lan­pal­ve­lus­käyt­töön pe­rus­kor­jauk­sen jäl­keen.

Ke­min­maan uu­des­sa kir­kos­sa on uu­sit­tu muun mu­as­sa ul­ko­por­taat, joi­hin on nyt ra­ken­net­tu tur­val­li­set, ta­sai­set nou­sut. Si­sä­ti­lois­sa on uu­sit­tu ja avar­ret­tu eteis­ti­lo­ja, jot­ka pa­ran­ta­vat ti­lan toi­min­nal­li­suut­ta. Li­säk­si kir­kon si­sä­ka­tot on maa­lat­tu, säh­kö­tur­val­li­suut­ta on pa­ran­net­tu ja va­lais­tus­ta on uu­sit­tu ja mo­der­ni­soi­tu.

– Uu­si kes­kei­salt­ta­ri­pöy­tä on nä­ky­vä uu­dis­tus, joka käy­tän­nös­sä on seu­ra­kun­nan toi­min­nan kan­nal­ta tär­keä yk­sit­täi­nen asia pe­rus­kor­jauk­ses­sa. Nyt alt­ta­ri­pöy­dän uu­del­leen si­joit­ta­mi­sen myö­tä pap­pi voi toi­mia alt­ta­ril­la kas­vot seu­ra­kun­taan päin, mikä on hie­noa, kirk­ko­her­ra Ari Rau­ta­kos­ki sa­noo.

In­ves­toin­ti­na han­ke on ko­ko­nai­suu­des­saan ol­lut noin 0,5 mil­joo­naa eu­roa.

– Seu­ra­kun­nan on tär­keä pi­tää huol­ta kult­tuu­ri­his­to­ri­al­li­ses­ti mer­kit­tä­vis­tä ra­ken­nuk­sis­ta, jol­lai­nen tämä Ke­min­maan uu­si kirk­ko­kin on. Kirk­ko ei kui­ten­kaan ole mi­kään mu­seo, vaan seu­ra­kun­nan toi­min­nan kes­kus. Sik­si toi­min­nal­li­suut­ta li­sän­neet asi­at täs­sä pe­rus­kor­jauk­ses­sa ovat niin tär­kei­tä, piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lo sa­noo.

Piis­paa avus­taa ju­ma­lan­pal­ve­luk­ses­sa lää­nin­ro­vas­ti Mat­ti Sal­mi­nen, kirk­ko­her­ra Ari Rau­ta­kos­ki, seu­ra­kun­nan työn­te­ki­jöi­tä, luot­ta­mus­hen­ki­löi­tä ja va­paa­eh­toi­sia. Kant­to­ri­na toi­mii Tero Ylö­nen. Juh­la­mes­sus­sa nou­da­te­taan ko­ro­na­tur­val­li­sia käy­tän­tö­jä, jo­ten kirk­koon on tur­val­lis­ta tul­la. Ti­lai­suut­ta pää­see seu­raa­maan myös suo­ra­na strii­mi­nä seu­ra­kun­nan Fa­ce­book-si­vun kaut­ta.

Juh­lan jäl­keen on avoin kah­vi­ti­lai­suus seu­ra­kun­ta­kes­kuk­ses­sa.