JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kirkolliskokous kokoontuu Turussa

Uutiset
2.8.2021 15.00

Juttua muokattu:

2.8. 15:43
2021080215432820210802150000

Kirkon kuvapankki

Kirkon kuvapankki

Päi­vä­mies

Kir­kol­lis­ko­kous ko­koon­tuu tiis­tais­ta per­jan­tai­hin 3.–6.8. Tu­run kris­til­li­sel­lä opis­tol­la.

Kirk­ko­hal­li­tuk­sen täy­sis­tun­to päät­ti yli­mää­räi­ses­sä is­tun­nos­saan 7.4. siir­tää tou­ko­kuun ko­kouk­sen elo­kuul­le ko­ro­na­ti­lan­teen ja odo­tet­ta­vis­sa ole­van ro­ko­te­kat­ta­vuu­den pa­ran­tu­mi­sen vuok­si.

Edel­leen jat­ku­van ko­ro­na­ti­lan­teen vuok­si is­tun­to­vii­kol­le saa­pu­vat vain kir­kol­lis­ko­kou­se­dus­ta­jat, läs­nä­o­lo- ja pu­he­oi­keu­te­tut sekä ne työn­te­ki­jät, joi­den työ edel­lyt­tää läs­nä­o­loa pai­kan pääl­lä.

Ava­jais­mes­sua Maa­ri­an kir­kos­ta voi seu­ra­ta suo­ra­na vi­de­ost­rii­min vä­li­tyk­sel­lä tiis­tai­na 3.8. kel­lo 8.30 al­ka­en. Mes­sus­sa saar­naa Por­voon hiip­pa­kun­nan piis­pa Bo-Gö­ran Åst­rand.

Ark­ki­piis­pa Ta­pio Luo­ma avaa is­tun­to­vii­kon tiis­tai­na kel­lo 10.00.

Kä­si­tel­tä­viä ai­hei­ta

Is­tun­to­vii­kon ai­ka­na kir­kol­lis­ko­kous kä­sit­te­lee muun mu­as­sa Kir­kon kes­kus­ra­has­ton ja Kir­kon elä­ke­ra­has­ton ti­lin­pää­tök­set ja toi­min­ta­ker­to­muk­set vuo­del­ta 2020. Asi­a­lis­tal­la ovat myös kir­kol­lis­ko­kouk­sen työ­jär­jes­tyk­sen uu­dis­ta­mi­nen ja evan­ke­liu­mi­kir­jan pai­nok­sen kor­jauk­set. Kir­kon ne­li­vuo­tis­ker­to­muk­sen mar­ras­kuus­sa al­ka­nut kä­sit­te­ly jat­kuu.

Kir­kol­lis­ko­kouk­sel­le on jä­tet­ty edus­ta­ja-aloit­tei­ta. Aloit­tei­den jou­kos­sa ovat muun mu­as­sa pyyn­tö piis­pain­ko­kouk­sel­le val­mis­tel­la esi­tys kir­kol­lis­ko­kouk­sel­le sa­maa su­ku­puol­ta ole­vien pa­rien vih­ki­mi­ses­tä ja siu­naa­mi­ses­ta, Kirk­ko Suo­mes­sa -brän­din muut­ta­mi­nen eku­mee­ni­ses­ti ja in­for­ma­tii­vi­ses­ti asi­an­mu­kai­sem­paan muo­toon, ru­kou­se­lä­män vah­vis­ta­mi­nen kir­kos­sa ja kum­min li­sää­mi­nen ai­kui­sel­le.

Seu­raa ko­kous­ta ver­kos­sa

Kir­kol­lis­ko­kous­viik­koa voi seu­ra­ta verk­ko-osoit­tees­sa https://evl.fi/plus/paa­tok­sen­te­ko/kir­kol­lis­ko­kous/seu­raa-kir­kol­lis­ko­kous­ta

Sa­mas­ta osoit­tees­ta löy­ty­vät myös kir­kol­lis­ko­kouk­sen asi­a­kir­jat ja muu in­for­maa­tio.

Kir­kol­lis­ko­kou­se­dus­ta­jat löy­ty­vät https://evl.fi/plus/paa­tok­sen­te­ko/kir­kol­lis­ko­kous/edus­ta­jat

Twit­te­ris­sä ko­kou­suu­ti­sia voi seu­ra­ta tun­nis­teel­la #kir­kol­lis­ko­kous ja #kyr­ko­mö­tet.