JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kuusamon talvikalastusleirillä viihtyivät niin nuoret kuin vanhatkin

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
15.4.2014 7.57

Juttua muokattu:

2.1. 09:31
2020010209315720140415075700

Pe­rin­tei­käs Kuu­sa­mon tal­vi­ka­las­tus­lei­ri jär­jes­tet­tiin huh­ti­kuun alus­sa 31. ker­ran. Lei­rin ikä­hai­ta­ri ulot­tui nel­jä­vuo­ti­ais­ta yli kah­dek­san­kymp­pi­siin: mu­ka­na oli isiä ja isoi­siä poi­kien ja po­jan­poi­kien kans­sa, avi­o­puo­li­soi­ta, nai­sia ja mie­hiä. Lei­ri­läi­siä yh­dis­tää kiin­nos­tus ka­las­tuk­seen ja mu­ka­va lei­ri­pe­rin­ne.

Lei­rin oh­jel­maan on alus­ta saak­ka kuu­lu­nut yh­den päi­vän nuot­taus­ta­pah­tu­ma, joka on si­säl­tä­nyt pilk­ki­mis­tä nuot­tauk­sen lo­mas­sa, ver­kon ko­ke­mis­ta ja ma­de­pyy­dyk­sil­lä käyn­tiä. Tal­vi­nuo­tan­ve­to on ka­las­tus­ta­pa, jos­sa useis­ta ver­kois­ta teh­ty nuot­ta las­ke­taan jään al­le. Nuo­tal­la py­ri­tään saar­ta­maan ka­la­par­vi saa­liik­si. Nuo­tan­ve­to vaa­tii asi­an­mu­kai­sen ka­lus­ton: muun mu­as­sa moot­to­ri­kelk­ko­ja kul­je­tuk­seen, ui­tot ja nuo­tan oh­ja­rit.

Läh­dem­me nuo­tan­ve­to­pai­kal­le pa­rin ki­lo­met­rin pää­hän, toi­set hiih­tä­en tai kä­vel­len, toi­set kel­kan kyy­dis­sä. Tuu­li on kova, pak­kas­ta on on­nek­si vä­hän. Kun saa­vum­me avan­non reu­nal­le, kuu­lem­me, et­tä nuot­ta on noin yh­den ki­lo­met­rin pääs­sä jään al­la. Siel­tä sitä kis­ko­taan kah­den mie­hen ja yh­den ko­neen voi­min. Vä­hi­tel­len ka­lat saa­daan lä­hem­mäk­si avan­toa. En­sim­mäi­se­nä avan­nos­ta nou­see siu­la, joka näyt­tää ver­kol­ta.

Odo­tel­les­sa kuu­lem­me jut­tu­ja par­hais­ta ka­lan­saa­liis­ta. Sel­lai­nen­kin ker­to­mus kuul­laan, jos­sa mie­het sai­vat niin pal­jon ka­lo­ja, et­tei verk­ko­ja saa­tu nos­tet­tua ve­nee­seen vaan ne piti ve­tää ran­taan. Pie­ta­ri tai­taa­kin ol­la meil­le kai­kil­le tut­tu mies.

Vii­mein al­kaa avan­non ym­pä­ril­lä käy­dä ku­hi­na. Muik­ku­saa­lis, noin 200 ki­loa ka­laa, las­ke­taan laa­rei­hin.

Kun nuo­tan­ve­to on saa­tu pää­tök­seen, ta­va­rat ke­räil­lään ka­saan ja siir­ry­tään ta­kai­sin Ka­ja­vaan, jos­sa ha­luk­kaat saa­vat os­taa ko­tiin vie­mi­sik­si muik­kua. Siel­tä läh­de­tään jat­ka­maan lei­riä rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le. Oh­jel­mas­sa on muun mu­as­sa alus­tus ai­hees­ta Ju­ma­lan huo­len­pi­to sekä seu­rat ja luon­to­ku­va­e­si­tys Kuu­sa­mos­ta ja Paa­na­jär­vel­tä.

Kuu­sa­mon tal­vi­ka­las­tus­lei­ri ly­hy­es­ti

– En­sim­mäi­nen tal­vi­ka­las­tus­lei­ri jär­jes­tet­tiin vuon­na 1983

– Tär­keä lei­ri­pe­rin­ne: nuo­tan­ve­to­ta­pah­tu­ma Kuu­sa­mon Ka­ja­van ky­läs­sä Muo­jär­vel­lä tai Kir­pis­töl­lä

– Nuot­tauk­ses­sa saa­daan saa­liik­si pää­a­si­as­sa muik­kua

Teks­tit: Sini Ait­ta­kum­pu, Mai­ju Oi­ka­rai­nen ja Ur­po Ront­ti

Ku­vat: Timo Määt­tä

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys