JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Lapsiparkki pyörii palkkatuella

Uutiset
16.7.2021 13.30

Juttua muokattu:

16.7. 13:36
2021071613365320210716133000

SRK:n kuva-arkisto

SRK:n kuva-arkisto

Päi­vä­mies

Li­min­ka

Rau­ha­nyh­dis­tys­ten on mah­dol­lis­ta pe­rus­taa eri­lais­ta palk­ka­tu­et­tua toi­min­taa yh­dis­tyk­sen si­säl­lä. Esi­merk­ki­nä täs­tä on per­heil­le mak­su­ton lap­si­park­ki.

Li­min­gan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä palk­ka­tu­ki­mah­dol­li­suut­ta on hyö­dyn­net­ty jo yli kak­si vuot­ta. Joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Jari Tuu­na­nen ker­too lap­si­park­ki­toi­min­nal­le ol­leen ti­laus­ta jo pit­kään, ja sii­tä on saa­tu hy­viä ko­ke­muk­sia.

– Toi­min­ta läh­ti liik­keel­le per­hei­den toi­vees­ta ja työl­li­syy­den tar­pees­ta. Vä­lil­lä yh­dis­tyk­sel­lä on ol­lut myös sii­vo­a­ja lap­si­park­ki­toi­min­nan rin­nal­la. Li­min­gan kun­nas­ta on ol­tu myös ak­tii­vi­se­na tu­ke­na työl­lis­tä­mäs­sä ih­mi­siä.

Mak­su­ton­ta toi­min­taa

Palk­ka­tu­ki tar­jo­aa Tuu­na­sen mu­kaan mah­dol­li­suu­den teh­dä va­paa­eh­tois­työ­tä pal­kat­tu­na. Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen tu­lee ol­la työn­te­ki­jän palk­kaa­ja­na, ja palk­ka­tu­en mak­sa­tus­ta ha­e­taan kuu­kau­sit­tain jäl­ki­kä­teen ELY-kes­kus­ten sekä TE-toi­mis­to­jen ke­hit­tä­mis- ja hal­lin­to­kes­kuk­ses­ta (KEHA-kes­kus). Vaa­ti­muk­se­na työn­te­ki­jäl­le on, et­tä hän on ol­lut 2 vuot­ta pois­sa työ­mark­ki­noil­ta.

– Hen­ki­lön tu­lee ol­la myös vas­tuul­li­nen ja van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sen liik­keen ar­vot omaa­va ih­mi­nen. Mi­kä­li hen­ki­löä ei tun­ne­ta ko­vin hy­vin, jär­jes­te­tään haas­tat­te­lu, sel­ven­tää Tuu­na­nen Li­min­gan käy­tän­tö­jä.

Yh­teis­työ­tä ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä

Myös SRK:n per­he- ja di­a­ko­ni­a­työn asi­an­tun­ti­ja Ma­ti­as Mu­ho­la kan­nus­taa rau­ha­nyh­dis­tyk­siä te­ke­mään ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä yh­teis­työ­tä yh­teis­kun­nan eri toi­mi­joi­den kans­sa. Hän to­te­aa yh­teis­kun­nan tuen va­paa­eh­tois­työl­le sekä rau­ha­nyh­dis­tyk­sen ja kun­nan hy­vän yh­teis­työn pal­ve­le­van kaik­kia osa­puo­lia.

– Tätä yh­teis­työ­tä kan­nat­taa ke­hit­tää ja vah­vis­taa. Tie­to sii­tä, mi­ten esi­mer­kik­si palk­ka­tu­et­tu lap­si­park­ki käy­tän­nös­sä toi­mii, aut­taa yh­dis­tyk­siä työl­lis­tä­vän toi­min­nan käyn­nis­tä­mi­seen ja sa­mal­la va­paa­eh­tois­työn jär­jes­tä­mi­seen, poh­tii Mu­ho­la.

Mu­ho­la ja Tuu­na­nen suo­sit­te­le­vat yh­dis­tys­ten hyö­dyn­tä­vän myös ke­sä­työ­se­te­liä yh­dis­tys­ten toi­min­nas­sa. Use­at rau­ha­nyh­dis­tyk­set ovat­kin jo pal­kan­neet nuo­ria sen avul­la eri­lai­siin toi­miin ja teh­tä­viin.

– Työs­tä voi pyy­tää myös työ­to­dis­tuk­sen. Sii­tä on apua nuor­ten siir­ty­mi­ses­sä työ­e­lä­mään.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys