JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Laulukirjasovellukset uudistuvat, lisäpalveluita tulossa

Uutiset
11.2.2021 9.40

Juttua muokattu:

11.2. 09:39
2021021109393620210211094000

Kari Vengasaho

Kari Vengasaho

Päi­vä­mies

Kos­ka tek­niik­ka ke­hit­tyy, so­vel­luk­siin pi­tää vä­lil­lä ke­hit­tää uu­sia ver­si­oi­ta. Tämä on nyt edes­sä SRK:n lau­lu­kir­ja­so­vel­luk­sis­sa.

SRK on jul­kai­se­mas­sa uu­det lau­lu­kir­ja­so­vel­luk­set. Pu­he­lin­so­vel­luk­set on ta­voit­tee­na jul­kais­ta en­si ke­sän Su­vi­seu­roi­hin men­nes­sä ja tie­to­ko­ne­so­vel­lus mah­dol­li­sim­man pian sen jäl­keen.

– Uu­det lau­lu­kir­ja­so­vel­luk­set tar­vi­taan sik­si, et­tä en­ti­set ovat sof­tal­taan jo van­hen­tu­nei­ta. SFC:n so­vel­luk­sen ovat so­vel­lus­kau­pat jo pois­ta­neet myyn­nis­tä, ja SRK:n ja LLC:n so­vel­luk­sia odot­taa sama koh­ta­lo lä­hi­tu­le­vai­suu­des­sa, SRK:n kus­tan­nus­pääl­lik­kö Ari-Pek­ka Pa­lo­la ker­too.

Kai­kis­ta kol­mes­ta kir­jas­ta on ol­lut kak­si so­vel­lus­ver­si­o­ta: Ap­p­le- ja And­roid-jär­jes­tel­mil­le oman­sa.

Pa­lau­te huo­mi­oi­daan ke­hi­tys­työs­sä

– Uu­sia so­vel­luk­sia ke­hi­te­tään en­ti­sen kal­tai­sik­si huo­mi­oi­den niis­tä saa­dut pa­laut­teet ja ke­hit­tä­mi­si­de­at. Esi­mer­kik­si ha­ku­toi­min­to­ja ke­hi­te­tään, Pa­lo­la ker­too.

Hä­nen mu­kaan­sa so­vel­luk­siin on li­säk­si tu­los­sa mah­dol­li­suus in-app-os­tok­siin, eli ha­luk­kaat voi­vat li­sä­mak­sus­ta hank­kia nuo­tit (ku­va­na), sä­vel­mät (soi­tet­tu­na) ja vir­si­kir­jan li­sä­vih­kon. Ne ei­vät si­säl­ly pe­rus­so­vel­luk­seen, kos­ka kaik­ki ei­vät nii­tä tar­vit­se.

– Li­sä­vih­ko kuu­luu li­sä­os­tos­ten pii­riin sen vuok­si, et­tä sen jul­kai­se­mi­ses­ta pi­tää mak­saa erik­seen, Pa­lo­la sel­ven­tää.

Idea uu­des­ta uni­ver­saa­li­so­vel­luk­ses­ta

– Mak­sul­lis­ten li­sä­o­sien kaut­ta on tu­los­sa myös mah­dol­li­suus hank­kia sa­maan so­vel­luk­seen suo­men-, ruot­sin- ja eng­lan­nin­kie­li­set lau­lu­kir­jat. Kai­kis­ta siis mak­set­tai­siin erik­seen, mut­ta pu­he­li­mes­sa oli­si vain yk­si so­vel­lus.

Täl­tä poh­jal­ta on Pa­lo­lan mu­kaan he­rän­nyt aja­tus, et­tä ke­hi­te­tään­kin yk­si yh­tei­nen uni­ver­saa­li­so­vel­lus, jo­hon käyt­tä­jä hank­kii ha­lu­a­man­sa si­säl­lön. Vaih­to­eh­to on saa­nut vah­van kan­na­tuk­sen kes­kus­te­luis­sa SFC:n ja LLC:n kans­sa, mut­ta lo­pul­lis­ta rat­kai­sua ei ole vie­lä teh­ty. Täs­sä­kin ta­pauk­ses­sa tar­vi­taan siis kak­si so­vel­lus­ta, Ap­p­lel­le ja And­roi­dil­le oman­sa.

– Tie­to­ko­ne­lau­lu­kir­ja on tek­ni­ses­ti vie­lä ai­van eri asia kuin edel­lä kä­si­tel­lyt pu­he­lin­so­vel­luk­set. Sii­tä­kin on sa­mal­la tu­los­sa uu­si ver­sio, Pa­lo­la täy­den­tää.

23.4.2024

Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. Jes. 54:10

Viikon kysymys