JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Lukuryhmässä syvennyttiin neitsyt Mariaa käsittelevän kirjan käsikirjoitukseen

Kallunki Hanna
Uutiset
21.4.2014 9.28

Juttua muokattu:

8.3. 22:29
2020030822295420140421092800

​SRK:n ko­kous­huo­nees­sa on pai­kal­la pie­ni ryh­mä. Han­na Aho, Nii­lo Ke­rä­nen, Jor­ma Ki­vi­ran­ta ja Timo Rii­hi­mä­ki ovat ko­koon­tu­neet kes­kus­te­le­maan työn al­la ole­vas­ta kir­jas­ta, joka ker­too neit­syt Ma­ri­as­ta. He kuu­lu­vat kir­jan lu­ku­ryh­mään.

Ke­rä­sen kir­joit­ta­ma kir­ja on tar­koi­tus jul­kais­ta tä­män vuo­den ai­ka­na. Kun SRK:lla työs­te­tään uut­ta kir­jaa, pro­ses­siin kuu­luu, et­tä te­os­ta kä­si­tel­lään lu­ku­ryh­mäs­sä. Lu­ku­ryh­mäs­sä on mu­ka­na kir­jan te­ki­jä ja sen toi­mit­ta­ja sekä joi­ta­kui­ta mui­ta jä­se­niä. Ryh­män tar­koi­tus on ar­vi­oi­da ja ke­hit­tää kir­jan si­säl­töä.

Lukuryhmän jäsenet Niilo Keränen (vas.), Timo Riihimäki, Hanna Aho ja Jorma Kiviranta olivat toista kertaa koolla Maria-aiheisen kirjan merkeissä. Ryhmään kuuluva Meri Alaranta-Saukko ei ollut päässyt paikalle.

Lukuryhmän jäsenet Niilo Keränen (vas.), Timo Riihimäki, Hanna Aho ja Jorma Kiviranta olivat toista kertaa koolla Maria-aiheisen kirjan merkeissä. Ryhmään kuuluva Meri Alaranta-Saukko ei ollut päässyt paikalle.

Ke­rä­nen ker­too, et­tä tu­le­va kir­ja ker­too nuo­res­ta neit­syt Ma­ri­as­ta, Jee­suk­sen äi­dis­tä.

– Kir­ja kä­sit­te­lee Ma­ri­an elä­män­vai­hei­ta en­ke­lin il­mes­ty­mi­ses­tä Jee­uk­sen syn­ty­mään saak­ka. Teks­tis­sä ker­ro­taan muun mu­as­sa Ma­ri­an epäi­lyk­sis­tä, joi­ta en­ke­lin il­moi­tus Jee­suk­sen syn­ty­mäs­tä ai­heut­taa. Ma­ria ki­pui­lee, et­tä on­ko il­moi­tus tot­ta ja mik­si juu­ri hä­net on va­lit­tu Jee­suk­sen äi­dik­si, Ke­rä­nen poh­tii.

Jor­ma Ki­vi­ran­nan mie­les­tä tu­le­va kir­ja on tosi mie­len­kiin­toi­nen.

– Olen pap­pi­na saar­nan­nut kir­jas­sa kä­si­tel­lyis­tä raa­ma­tun­teks­teis­tä mon­ta ker­taa, mut­ta ne avau­tu­vat kir­jan myö­tä ai­van kuin uu­sin sil­min. Kir­ja pe­rus­tuu fak­ta­tie­toi­hin, mut­ta mu­ka­na on myös fik­ti­o­ta.

Timo Rii­hi­mä­en mu­kaan nuor­ten kir­jak­si luo­ki­tel­tu teos so­pii kaik­kien lu­et­ta­vak­si.

– Kir­jas­sa tu­lee esil­le se, mi­ten us­ko elää ar­jes­sa. Se myös mie­les­tä­ni sy­ven­tää Raa­ma­tun sa­no­maa ja in­nos­taa Raa­ma­tun tut­ki­mi­seen, Rii­hi­mä­ki iloit­see.

HannaKallunki
25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys