JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Piispankirjeitä julkaistavaksi

Uutiset
4.9.2021 8.00

Juttua muokattu:

2.9. 09:57
2021090209570020210904080000

Pixabay

Pixabay

Päi­vä­mies

En­sim­mäi­se­nä jul­kais­taan pu­heen­vuo­ro Raa­ma­tus­ta

Piis­pain­ko­kous käyn­nis­tää jul­kai­su­sar­jan, jos­sa jul­kais­taan piis­pain­ko­kouk­sen pu­heen­vuo­ro­ja eli piis­pain­kir­jei­tä. Kir­jeet ovat kes­kus­te­lu­na­vauk­sia ajan­koh­tai­sis­ta ai­heis­ta, ja ne il­mes­ty­vät yh­den tai kah­den vuo­den vä­lein.

Kuu­sa­mos­sa 31.8.–1.9 pi­det­tu piis­pain­ko­kous hy­väk­syi si­säl­löl­li­ses­ti en­sim­mäi­sen piis­pain­kir­jeen, jon­ka ai­hee­na on Raa­mat­tu ja kirk­ko. Pu­heen­vuo­ro jul­kis­te­taan lo­ka­kuun piis­pain­ko­kouk­sen yh­tey­des­sä.

Vah­vis­tus­ta ru­kou­se­lä­mään

Piis­pain­ko­kous kävi lä­he­te­kes­kus­te­lun kir­kol­lis­ko­kouk­sen elo­kuus­sa sil­le lä­het­tä­mäs­tä edus­ta­ja-aloit­tees­ta, jos­sa pyy­de­tään piis­pain­ko­kous­ta poh­ti­maan kei­no­ja ih­mis­ten ru­kou­se­lä­män vah­vis­ta­mi­sek­si ja kut­su­maan ih­mi­siä ru­koi­le­maan uu­sil­la ta­voil­la. Tätä työs­tä­vät lä­he­te­kes­kus­te­lun saat­te­le­ma­na piis­pain­ko­kouk­sen kans­li­an kans­sa piis­pat Mari Lep­pä­nen ja Sep­po Häk­ki­nen.

Ko­kouk­ses­sa kä­si­tel­tiin myös kir­kon tut­ki­mus­kes­kuk­sen ja kou­lu­tus­kes­kuk­sen yh­dis­ty­mis­tä 1.1.2022 al­ka­en. Uu­den eril­li­syk­si­kön nimi on Kir­kon tut­ki­mus ja kou­lu­tus. Piis­pain­ko­kouk­sel­la ei ole huo­maut­ta­mis­ta esi­tet­tyyn suun­ni­tel­maan.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys