JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Retkeilyyn opastava kurssisarja Ranuan opistolla alkaa

Uutiset
12.4.2021 14.55

Juttua muokattu:

13.4. 11:06
2021041311061320210412145500

Au­ne­ma­ria Yli­ta­lo

Päi­vä­mies

Ra­nu­an kris­til­li­sel­lä kan­sa­no­pis­tol­la al­kaa tou­ko­kuus­sa kurs­si­sar­ja, joka kan­nus­taa ret­kei­lyyn ja opet­taa luon­to­tai­to­ja. Pa­ri­vuo­ti­seen sar­jaan kuu­luu lähi- ja etä­jak­so­ja sekä lo­puk­si va­el­lus.

Kurs­si­sar­ja käyn­nis­tyy kak­si­tun­ti­sel­la etä­jak­sol­la 7. tou­ko­kuu­ta. Jo­kai­sel­le kurs­sil­le voi il­moit­tau­tua erik­seen ja va­li­ta näin ne jak­sot, joi­hin ha­lu­aa osal­lis­tua. Ker­ral­la koko sar­jaan il­moit­tau­tu­neil­le opis­to lä­het­tää esi­mer­kik­si li­ve­lä­he­tyk­ses­tä tal­len­teen, jos kurs­si­lai­nen ei pää­se­kään seu­raa­maan ope­tus­ta re­aa­li­a­jas­sa.

Op­pai­na no­vii­sit ja kum­mit

Kurs­sin taus­tal­la kul­kee ta­ri­na ku­vit­teel­li­sis­ta kurs­si­lai­sis­ta, jot­ka kai­paa­vat elä­mään­sä uut­ta har­ras­tus­ta. Hei­hin aloit­te­le­va ret­kei­li­jä­kin voi sa­mais­tua. Nuo ku­vit­teel­li­set hen­ki­löt ke­rää­vät luon­to­ko­ke­muk­sia, joi­ta kurs­si­lai­set pää­se­vät nä­ke­mään vi­de­oil­ta.

– Kurs­si­lai­set seu­raa­vat näi­den no­vii­sien op­pi­mis­ta, pyr­ki­vät vas­taa­maan an­net­tui­hin teh­tä­viin, op­pi­maan sa­mat asi­at ja ko­ke­maan sa­mat elä­myk­set kuin nämä no­vii­sit, se­lit­tää kurs­sin ide­a­sep­pä ja ve­tä­jä Mau­no Ku­run­lah­ti.

Tu­kea on lu­vas­sa myös oi­keil­ta ih­mi­sil­tä, sil­lä mu­kaan on lu­pau­tu­nut mon­ta ret­ki­kum­mia. He ovat ko­ke­nei­ta ret­kei­li­jöi­tä, jot­ka ja­ka­vat omaa eri­tyi­so­saa­mis­taan kurs­si­lai­sil­le.

Kurs­sien kaut­ta va­el­luk­sel­le

Etä­kurs­seil­la pai­not­tuu te­o­ria ja tois­ten te­ke­mi­ses­tä op­pi­mi­nen. Tar­jol­la on myös alus­tuk­sia luon­toon liit­ty­en. Li­säk­si kurs­si­lai­set saa­vat käy­tän­nöl­li­siä har­joi­tuk­sia, jot­ka tu­lee teh­dä en­nen seu­raa­vaa jak­soa.

– Etä­kurs­sil­le osal­lis­tu­vat saa­vat seu­raa­van tai sa­man etä­kurs­sin ai­ka­na soit­taa tai ot­taa cha­til­la yh­teyt­tä, jos jo­kin asia ei on­nis­tu tai on muu­ta ky­syt­tä­vää, Ku­run­lah­ti lu­paa. – Lä­hi­kurs­sit ovat sit­ten ta­pah­tu­mia, jois­sa opit­tu­ja asi­oi­ta tes­ta­taan.

Kurs­sien lop­pu­hui­pen­nuk­se­na on va­el­lus. Koh­de on vie­lä päät­tä­mät­tä, ja kurs­si­lai­set voi­vat­kin esit­tää toi­vei­ta koh­tees­ta. Tar­vit­ta­es­sa va­el­luk­sia jär­jes­te­tään usei­ta.

– Va­el­luk­sel­le on mah­dol­lis­ta läh­teä mu­kaan, kun ky­ke­nee osoit­ta­maan, et­tä tar­vit­ta­vat pe­rus­tie­dot ja -tai­dot ovat ole­mas­sa, opis­ton kou­lu­tus­suun­nit­te­li­ja Sirk­ka Il­li­kai­nen ker­too.

Lue kes­ki­viik­ko­na il­mes­ty­väs­tä Päi­vä­mie­hes­tä, ket­kä kuu­lu­vat kurs­sien koh­de­ryh­mään ja mikä on kurs­sien tär­kein ta­voi­te. Li­sä­tie­to­ja ja il­moit­tau­tu­mi­nen osoit­tees­sa ly­hyt­kurs­sil­le.fi.

18.4.2024

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Ps. 23:4

Viikon kysymys