JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Sydämen usko on lahja

Uutiset
1.7.2022 22.45

Juttua muokattu:

1.7. 22:44
2022070122441020220701224500
Suviseurojen perjantai-illan puheenvuoro keräsi seurateltan täyteen kuulijoita.

Suviseurojen perjantai-illan puheenvuoro keräsi seurateltan täyteen kuulijoita.

Suviseurojen kuvapalvelu

Suviseurojen perjantai-illan puheenvuoro keräsi seurateltan täyteen kuulijoita.

Suviseurojen perjantai-illan puheenvuoro keräsi seurateltan täyteen kuulijoita.

Suviseurojen kuvapalvelu

Päi­vä­mies

Elä­vä yh­teys mui­hin us­ko­vai­siin on tär­ke­ää, jot­ta us­kon lah­ja säi­lyy, kuul­tiin Lo­pen Su­vi­seu­ro­jen per­jan­tai-il­lan pu­heen­vuo­ros­sa.

Lo­pen Su­vi­seu­ro­jen per­jan­tai-il­lan pu­heen­vuo­ron ai­hee­na oli Sy­dä­men us­ko. Juha Sum­ma­la alus­ti ai­hees­ta poh­tien us­kon ole­mus­ta. Hän to­te­si us­kon ole­van luot­ta­mus­ta sii­hen, mitä toi­vom­me:

– Eli us­ko ero­aa jär­jes­tä ja ra­ti­o­naa­li­ses­ta ajat­te­lus­ta.

Sum­ma­la ker­toi us­kon ole­van hen­ki­lö­koh­tai­nen asia ja ke­hot­ti val­vo­maan oma­koh­tai­ses­sa us­kos­sa.

– Mei­tä kut­su­taan myös lä­hes­ty­mään jo­kais­ta ih­mis­tä rak­kau­del­la, aut­ta­maan toi­si­am­me py­sy­mään Ju­ma­lan lau­mas­sa. Jos joku on lau­mas­ta ek­sy­nyt, an­ta­koon Ju­ma­la meil­le herk­kyyt­tä, roh­keut­ta ja tai­toa kut­sua ta­kai­sin us­ko­maan ja iloit­se­maan ar­mos­ta, muis­tut­ti alus­ta­ja.

Us­ko kai­paa yh­teyt­tä toi­siin

Alus­tuk­ses­sa to­det­tiin, et­tä sy­dä­men us­ko on lah­ja, jota ei voi it­se ra­ken­taa tai koo­ta, mut­ta se tar­vit­see kui­ten­kin elä­vää yh­teyt­tä mui­hin us­ko­vai­siin:

– Säi­lyt­tääk­sem­me us­kon lah­jan mei­dän on siis säi­ly­tet­tä­vä yh­teys Kris­tuk­seen ja hä­nen seu­ra­kun­taan­sa, to­te­si Sum­ma­la.

Alus­ta­ja poh­ti myös ai­kam­me il­mi­öi­tä ja to­te­si, et­tä ajas­sam­me ke­ho­te­taan toi­mi­maan si­ten kuin it­ses­tä tun­tuu hy­väl­tä, ole­maan vain nii­den kans­sa, joi­den kans­sa synk­kaa hy­vin ja joil­ta saa it­seä miel­lyt­tä­viä vas­tauk­sia. Myös Raa­mat­tua on ny­kyi­sin hou­ku­tus tul­ki­ta mie­lei­sel­lään ta­val­la:

– Sie­lun­vi­hol­li­nen ha­lu­aa häi­vyt­tää mie­les­tä tai­vaan. Se kiin­nit­tää huo­mi­on tä­hän elä­mään ja kuis­kii, et­tei elä­män va­lin­nois­sa us­kon me­net­tä­mi­sen vaa­raa ole.

Evan­ke­liu­mi hoi­taa us­koa

Alus­ta­ja ke­hot­ti hoi­ta­maan us­koa ja käy­mään seu­rois­sa Ju­ma­lan sa­nan kuu­los­sa:

– Syn­tien an­teek­si­an­ta­mus on läs­nä siel­lä, mis­sä Ju­ma­lan sa­naa Py­hän Hen­gen vai­kut­ta­ma­na saar­na­taan.

Lo­puk­si Sum­ma­la muis­tut­ti, et­tä riit­tää, kun täl­lä het­kel­lä ha­lu­aa us­koa:

– Ju­ma­la kul­jet­taa tai­vaan ko­tiin ja an­taa voi­man­sa jo­kai­seen päi­vään.