JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Tuhkahautauksen muistomerkki kuvaa pysyvyyttä

Uutiset
12.1.2021 16.05

Juttua muokattu:

12.1. 16:03
2021011216034420210112160500
Tuhkahautauksen muistomerkin kolmiosaisuus kuvaa pyhää kolminaisuutta.

Tuhkahautauksen muistomerkin kolmiosaisuus kuvaa pyhää kolminaisuutta.

kuva Sinikkka Tokola

Tuhkahautauksen muistomerkin kolmiosaisuus kuvaa pyhää kolminaisuutta.

Tuhkahautauksen muistomerkin kolmiosaisuus kuvaa pyhää kolminaisuutta.

kuva Sinikkka Tokola

Päi­vi Pel­to­kor­pi

Kan­nus

Muis­to­merkin ma­te­ri­aa­li on Ku­run har­maa gra­niit­ti, joka on vaa­le­an­har­maa­ta, pie­ni­ra­keis­ta ja kes­tä­vää.

Kan­nuk­sen hau­taus­maal­le pys­ty­tet­tiin tuh­ka­hau­tauk­sen muis­to­merk­ki. Muis­to­mer­kin on suun­ni­tel­lut kan­nus­lai­nen Lei­la Kes­ki-Kor­pi.

Seu­ra­kun­ta pyy­si vii­me ke­vää­nä ke­ra­miik­ka-alan muo­toi­li­ja Kes­ki-Kor­vel­ta suun­ni­tel­mia ai­hees­ta. Seu­ra­kun­ta oli teh­nyt val­miik­si ne­lis­kant­ti­sen poh­jan muis­to­mer­kil­le, mikä mää­rä­si muo­don ja aset­te­lun sil­tä osin. Kes­ki-Kor­pi suun­nit­te­li ja kävi näyt­tä­mäs­sä pii­rus­tuk­si­aan seu­ra­kun­nal­le.

En­sim­mäis­ten pii­rus­tus­ten jäl­keen seu­ra­kun­nal­ta tuli toi­vet­ta muis­to­mer­kin kol­mi­o­sai­suu­des­ta, joka ku­vas­taa py­hää kol­mi­nai­suut­ta. Kes­ki-Kor­pi työs­ti vie­lä suun­ni­tel­maa ja kävi pai­kan pääl­lä suun­nit­te­le­mas­sa aset­te­lun. Näin saa­tiin suun­ni­tel­ma niin seu­ra­kun­nan kuin tai­te­li­jan kans­sa so­vi­tet­tua yh­teen. Yh­des­sä ki­vi­paa­des­sa on täy­del­li­sen ym­py­rän muo­toi­nen rei­kä, jos­ta valo tu­lee läpi.

– Tämä viit­taa ian­kaik­ki­seen täy­del­li­syy­teen ja ian­kaik­ki­seen va­loon, sa­noo tai­te­li­ja Kes­ki-Kor­pi.

Ki­vi­ma­te­ri­aa­li kes­tää ai­kaa

Muis­to­mer­kin ma­te­ri­aa­li on Ku­run har­maa gra­niit­ti, joka on vaa­le­an­har­maa­ta ja pie­ni­ra­keis­ta. Suu­rin kivi on 2,5 met­riä kor­kea ja pai­naa 2 100 ki­log­ram­maa. Paa­sien pin­nois­sa on kiil­lo­te­tut alu­eet ni­mi­laa­toil­le ja muu osa on mat­ta­pin­taa, jos­sa nä­kyy ki­ven omaa ku­vi­oin­tia. Sii­tä tu­lee so­pi­vas­ti vaih­te­lua ja kont­ras­tia paa­siin.

Ma­te­ri­aa­li on va­lit­tu kes­tä­mään mah­dol­li­sim­man pal­jon il­man­vaih­te­lui­ta, ku­ten kyl­mää, läm­min­tä, kos­te­aa. Muis­to­merk­ki on muo­toi­lul­taan aja­ton. Tar­koi­tuk­se­na on, et­tä muis­to­merk­ki kes­tää vuo­si­kym­me­niä. Kes­ki-Kor­pi ha­lu­si muis­to­merk­kiin gra­niit­tia.

– Gra­niit­ti ku­vas­taa vah­vuut­ta ja voi­maa ja on kui­ten­kin suo­ma­lais­ta maa­pe­rää.

Lei­la Kes­ki-Kor­pi on tyy­ty­väi­nen tai­de­te­ok­sen lop­pu­tu­lok­seen, joka on pii­rus­tus­ten ja suun­ni­tel­man mu­kai­nen. Ki­vi­ma­te­ri­aa­li ja pys­ty­tys on­nis­tui hy­vin, ja yh­teis­työ oli hy­vää. Ai­em­min Kes­ki-Kor­pi on suun­ni­tel­lut Kan­nuk­sen seu­ra­kun­nal­le muu­al­le hau­dat­tu­jen muis­to­pai­kan.

– Tänä päi­vä­nä kes­kus­te­luis­sa ky­see­na­lais­te­taan kirk­koa ja us­kon­to­ja, muis­to­merk­ki ko­ko­nai­suu­te­na ku­vaa py­sy­vyyt­tä, jota ei ajan­pai­neet hei­lau­ta.

18.4.2024

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Ps. 23:4

Viikon kysymys