JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Uudet julkaisut kuvaavat arkielämää ja sydämen uskoa

Uutiset
30.6.2022 20.00

Juttua muokattu:

30.6. 19:54
2022063019540320220630200000

Mil­la Kan­gas

Lop­pi

Tors­tai­na 30. ke­sä­kuu­ta jul­kis­tet­tiin Lo­pen Su­vi­seu­rois­sa nel­jä uut­ta SRK:n kus­tan­ta­maa kir­jaa sekä yk­si ää­ni­te.

SRK:n toi­mi­tus­neu­vos­ton pu­heen­joh­ta­ja Mark­ku Sep­pä­nen to­te­si jul­kis­ta­mis­pu­heen­vuo­ros­saan, et­tä uu­sis­sa jul­kai­suis­sa on ajan­koh­tai­nen si­säl­tö, joka ra­ken­tuu Ju­ma­lan sa­naan pe­rus­tu­val­le ar­vo­poh­jal­le.

– Tar­koi­tuk­se­na on sa­noit­taa ja ku­va­ta us­koa ja elä­mää mo­ni­puo­li­sen vies­tin­nän kei­noin ny­ky­a­jal­le so­pi­vak­si si­ten, et­tei elä­vän kris­til­li­syy­den opil­li­nen pe­rin­tö hä­mär­tyi­si, Sep­pä­nen sa­noi.

Hän ke­hot­ti pu­heen­vuo­ros­saan jo­kais­ta tar­jo­a­maan roh­ke­as­ti jul­kai­su­ja ys­tä­vil­le ja lä­hei­sil­le.

– Meil­lä jo­kai­sel­la on oma teh­tä­väm­me myön­tei­ses­ti roh­kais­ta lä­hei­si­äm­me kris­til­li­syy­den jul­kai­su­jen ää­reen.

Ar­ki­sia ja sy­väl­li­siä ko­ke­muk­sia

Eri­tyi­ses­ti ny­ky­päi­vän il­mi­öi­hin tart­tuu uu­si ajan­koh­tais­kir­ja Sy­dä­men us­ko ja lä­him­mäi­sen­rak­kaus, joka va­lot­taa lu­ki­jal­le, mi­ten sy­dä­men us­ko nä­kyy elä­mäs­sä. Kir­jaa toi­mit­ta­mas­sa ol­lut Ma­ti­as Mu­ho­la ker­toi toi­vo­neen­sa te­ok­sen kir­joi­tuk­sil­ta sy­vyyt­tä ja ar­ki­ko­ke­muk­siin poh­jau­tu­via ku­vauk­sia.

– Tämä toi­ve to­teu­tui. Täs­sä rik­kaas­sa ko­ko­nai­suu­des­sa ää­neen pää­se­vät niin nuo­ret, ai­kui­set kuin van­hem­mat­kin, Mu­ho­la to­te­si.

Kir­jan toi­se­na toi­mit­ta­ja­na ol­lut Ari-Pek­ka Pa­lo­la koki kir­jan si­säl­tö­suun­ni­tel­man muo­tou­tu­neen hel­pos­ti.

– Kir­joit­ta­jat tuot­ti­vat omil­la lah­joil­laan eri­tyyp­pi­siä teks­te­jä, jois­ta muo­dos­tui hyvä ko­ko­nai­suus, Pa­lo­la kiit­te­li.

Sama us­ko yh­dis­tää

Uu­si alu­e­val­taus SRK:n jul­kai­su­toi­min­nas­sa on Rai­mo Ös­ter­ber­gin kir­joit­ta­ma mat­ka­kir­ja Sa­man Isän lap­sia. Teos vie mu­ka­naan lä­he­tys­mat­kal­le Af­rik­kaan, jos­sa kult­tuu­ri ja elä­män­ta­pa ovat eri­lai­sia, mut­ta sy­dä­men us­ko on sama.

– Olem­me sa­man Isän lap­sia. Toi­von, et­tä kir­ja vä­lit­täi­si tä­män ko­ke­muk­se­ni ja lu­ki­ja sai­si ikään kuin it­se­kin ol­la päi­vä päi­väl­tä mu­ka­na mat­kal­la, Ös­ter­berg ki­teyt­ti.

Ai­nut laa­tu­aan on myös uu­si ää­ni­te Kul­je va­lo­na vie­rel­lä­ni, jon­ka koh­de­ryh­mä­nä ovat rip­pi­kou­lui­käi­set nuo­ret. Ää­nit­teen koor­di­naat­to­ri­na on toi­mi­nut Ma­ti­as Mu­ho­la. Mark­ku Sep­pä­nen ke­hui jul­kis­ta­mis­pu­heen­vuo­ros­saan ää­ni­tet­tä hy­vin suun­ni­tel­luk­si ko­ko­nai­suu­dek­si, joka si­säl­tää sekä tut­tu­ja et­tä uu­dem­pia lau­lu­ja.

– Yh­des­sä lau­le­tut vir­ret ja lau­lut kan­ta­vat, yh­dis­tä­vät ja luo­vat iloa ja roh­kai­se­vat tai­vas­tiel­lä, Sep­pä­nen ku­vai­li.

Sy­dän­tä sy­käh­dyt­tä­viä tun­tei­ta

Kris­til­li­sek­si he­vos­kir­jak­si ku­vat­tu Han­na Ahon teos Tääl­tä tul­laan, Krok­vik on suun­nat­tu var­hais­nuo­ril­le. Aho ker­toi huo­man­neen­sa ta­ri­naa kir­joit­ta­es­saan, et­tä hen­ki­löt kir­joit­ta­vat it­se it­sen­sä ei­vät­kä tai­vu kai­kes­sa kir­joit­ta­jan tah­toon.

– Se an­toi luot­ta­muk­sen sii­hen, et­tä jos­sain on ne to­sie­lä­män Ma­riel­lat, Vee­rat ja Va­put, joil­le tämä kir­ja on tar­koi­tet­tu, Aho miet­ti.

Ihas­tu­mi­sen ja ra­kas­tu­mi­sen tun­tei­siin pää­see eläy­ty­mään Har­ri Vä­hä­jyl­kän kir­joit­ta­man ker­to­mus­kir­jan Iha­nan ka­ma­laa pa­ris­sa.

– Ker­to­muk­sis­sa on sel­lais­ta to­den tun­tua, mi­hin on help­po sa­mais­tua, to­te­si Mark­ku Sep­pä­nen.

Hän huo­maut­ti, et­tä kir­jas­sa elä­män ro­sot ja pet­ty­myk­set nä­ky­vät, mut­ta nii­tä on ku­vat­tu ar­mol­li­sen lem­pe­äs­ti ja kau­niis­ti.

– Mie­les­tä­ni kir­ja on kaik­kien van­hem­pien­kin hyvä lu­kea, Sep­pä­nen suo­sit­te­li.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys