JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Vasta harva yhdistys striimaa lapsille ja nuorille

Uutiset
26.1.2021 15.14

Juttua muokattu:

3.2. 12:54
2021020312545720210126151400

Esko Vanhala

Esko Vanhala

Päi­vä­mies

SRK kan­nus­taa rau­ha­nyh­dis­tyk­siä aloit­ta­maan etä­py­hä­kou­lu- ja raa­mat­tu­luok­ka­toi­min­nan.

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tys (SRK) teet­ti rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­le ky­se­lyn, jos­sa se sel­vit­ti lap­si- ja nuo­ri­so­toi­min­taa nyt, kun ko­koon­tu­mi­sia ei jär­jes­te­tä.

Ky­se­lyl­lä kävi il­mi, et­tä vain 15 pro­sent­tia koko Suo­men rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­tä jär­jes­tää lap­sil­le ja nuo­ril­le etä­lä­he­tyk­si­nä py­hä­kou­lu­ja tai raa­mat­tu­luok­kia.

– Se on tosi vä­hän, huo­leh­tii lap­si- ja per­he­työn asi­an­tun­ti­ja Juha Luok­ka­la.

SRK tu­lee tie­dot­ta­maan lä­he­tyk­sis­tä

Tie­to lä­he­tyk­sis­tä liik­kuu pää­a­si­as­sa What­sApp-vies­tei­nä, mut­ta tie­don­kul­kuun liit­tyy epä­var­muut­ta ja -sel­vyyt­tä. Luok­ka­la ker­too kuul­leen­sa, et­tei tie­to eten­kään tois­ten alu­ei­den lä­he­tyk­sis­tä kul­je ai­na ajois­sa, min­kä vuok­si ne saat­ta­vat jää­dä seu­raa­mat­ta. SRK:lla on on­gel­maan suun­nit­teil­la rat­kai­su.

– Meil­lä on nyt tar­koi­tus ke­rä­tä ne yh­dis­tyk­set, jot­ka te­ke­vät Yo­u­Tu­be-lä­he­tyk­siä, ja vä­lit­tää niis­tä tie­toa SRK:n ka­na­vil­la. Us­kon, et­tä yh­dis­tys­ten etä­toi­min­nan aloit­ta­mi­nen vaa­tii jon­kin ver­ran ai­kaa.Tä­män vuok­si SRK aloit­taa py­hä­kou­lu- ja las­ten­seu­ra­toi­min­nan 21. hel­mi­kuu­ta. Tie­to sen jäl­kei­sis­tä lä­he­tyk­sis­tä tu­lee myö­hem­min.

Luok­ka­lan mu­kaan nuo­ril­le suun­nat­tu­jen raa­mat­tu­luok­kien, nuor­te­nil­to­jen ja muun nuo­ri­so­toi­min­nan on tär­ke­ää tul­la omas­ta ko­ti­sii­o­nis­ta.

– Näin nuo­ri tu­lee koh­dat­tua hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti ja oman ko­ti­sii­o­nin läs­nä­o­lo ja mer­ki­tys tu­lee nuor­ta lä­hel­le. Nuo­ril­le on tär­ke­ää ta­va­ta toi­sia ja kes­kus­tel­la Ju­ma­lan sa­nan ää­rel­lä.

Ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä ko­kei­le­maan

– Moni meis­tä odot­taa toi­min­nan nor­ma­li­soi­tu­mis­ta ja pa­luu­ta nor­maa­liin toi­min­ta­mal­liin, Luok­ka­la tie­tää.

Hä­nen mu­kaan­sa tuo­ta ai­kaa ei toi­min­nan nä­kö­kul­mas­ta kan­na­ta jää­dä odot­ta­maan. Hän kan­nus­taa rau­ha­nyh­dis­tyk­siä vas­taa­maan tar­pee­seen ja jär­jes­tä­mään oh­jel­maa eten­kin kas­va­val­le ikä­luo­kal­le.

– Lap­si ja nuo­ri­so­työn ti­lai­suuk­sien aloit­ta­mi­nen ei vaa­di pal­joa. Esi­mer­kik­si Goog­len Meet-ko­kous on help­po aloit­taa. Sii­hen olem­me teh­neet opas­tus­vi­de­ot val­miik­si, jot­ta aloit­ta­mi­nen on help­poa myös vas­ta-al­ka­jal­le.

Tar­vit­set­ko apua alu­eel­la­si lä­he­tys­ten käy­tän­nön jär­jes­te­lyis­sä? Ota yh­teyt­tä Juha Luok­ka­laan, juha.luok­ka­la@srk.fi.

24.4.2024

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2. Kor. 4:16

Viikon kysymys