JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Opari – iloa, rakkautta, ystävyyttä ja evankeliumia

Uutiset
11.10.2024 9.00

Juttua muokattu:

11.10. 08:48
2024101108481220241011090000

Päi­vä­mies

Reis­jär­vi

Opa­ris­sa saa tu­tus­tua toi­siin sa­ma­ni­käi­siin vii­den vii­kon­lo­pun ai­ka­na.

Jo­kai­nen nuo­ri kai­paa ys­tä­viä. Osa ha­keu­tuu tä­män vuok­si opis­toon, ja osa taas ei koe opis­to­vuot­ta omak­seen, mut­ta ha­lu­aa sil­ti it­sel­leen ka­ve­ri­po­ru­kan tai edes yh­den ys­tä­vän.

Opa­ri on Reis­jär­ven opis­tol­la to­teu­tu­va uu­si lei­ri­työ­muo­to: ei opis­to ei­kä ri­pa­ri, vaan jo­ta­kin sil­tä vä­lil­tä. Opa­ris­sa ko­koon­nu­taan vii­den vii­kon­lo­pun ai­ka­na yh­teen ai­na sa­mal­la nuor­ten, ai­kuis­ten ja isos­ten po­ru­kal­la.

Opa­ri on tar­koi­tet­tu vuo­si­na 2007 ja 2008 syn­ty­neil­le nuo­ril­le, jot­ka kai­paa­vat it­sel­leen us­ko­vai­sia ys­tä­viä ja mie­le­käs­tä toi­min­taa. Sen on ke­hi­tel­lyt Opa­ri-tii­mi, jo­hon kuu­lu­vat Ari Er­vas­ti, Han­nu In­ke­roi­nen, Kir­si Lam­mi­na­ho ja Ma­ria Luh­ta­nie­mi.

Ta­voit­tee­na tak­la­ta yk­si­näi­syyt­tä

Opa­riin ha­et­tiin haas­tat­te­lun tai vi­de­o­ha­ke­muk­sen kaut­ta. Niis­tä kävi il­mi se, kuin­ka opa­ri-ikäis­ten nuor­ten ys­tä­vyys­suh­teet voi­vat ol­la ko­vas­sa mur­rok­ses­sa.

Yk­si useim­min tois­tu­vis­ta ko­ke­muk­sis­ta oli 16- ja 17-vuo­ti­ai­den nuor­ten yk­sin­jää­mi­sen tun­ne, kun kaik­ki ka­ve­rit läh­ti­vät opis­toon.

– Su­rul­li­sen moni nuo­ri ker­toi lä­heis­ten ys­tä­vien us­kon kiel­tä­mi­sis­tä, jol­loin ys­tä­vyys väis­tä­mät­tä muut­tuu, ker­too Ma­ria Luh­ta­nie­mi.

Nuo­ret to­te­si­vat myös, et­tä toi­siin nuo­riin on hel­pom­pi tu­tus­tua kou­lus­sa kuin rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä.

– Ys­tä­vyys tu­lee usein toi­min­nan kaut­ta, ja Opa­ris­sa ha­lu­am­me nuo­ril­le rak­kau­den ko­ke­muk­sen, jota il­man on jää­nyt ko­to­na, ry:llä tai ka­ve­ri­po­ru­kas­sa, mai­nit­see Luh­ta­nie­mi.

Opa­rin mot­to on­kin ”Iloa, rak­kaut­ta, ys­tä­vyyt­tä ja evan­ke­liu­mia”.

Opa­ri­lai­sel­le ta­lou­del­lis­ta apua

Opa­ri-tii­min ta­voit­tee­na oli luo­da tänä vuon­na 40 opis­ke­li­jan pi­lot­ti Opa­ris­ta.

– Saim­me kui­ten­kin 130 ha­ke­mus­ta, ker­too Reis­jär­ven opis­ton kurs­si­sih­tee­ri­nä toi­mi­va Han­nu In­ke­roi­nen.

– Jo­kai­sel­la ha­ki­jal­la oli ai­to tar­ve pääs­tä Opa­riin. Niin­pä pää­tim­me jär­jes­tää kol­me Opa­ria tu­le­val­le lu­ku­vuo­del­le.

Opa­ri ei ole il­mai­nen: sen ko­ko­nais­hin­nak­si tu­lee mah­dol­li­sen mat­kan kans­sa noin tu­hat eu­roa. Hin­ta on­kin saat­ta­nut ol­la jon­kun nuo­ren ha­ke­mi­sen es­te.

– Me Opa­ri-tii­mi­läi­set sy­dä­mes­täm­me toi­vom­me, et­tä mum­mit, kum­mit ja ys­tä­vät tu­ki­si­vat ta­lou­del­li­ses­ti nuo­ren pää­syä Opa­riin. Toi­vom­me myös, et­tä rau­ha­nyh­dis­tyk­set nä­ke­vät työn tär­key­den ja tu­ke­vat tar­vit­ta­es­sa yk­sit­täi­siä opa­ri­lai­sia, In­ke­roi­nen pyy­tää.

Tii­min toi­ve ja ru­kous on en­nen kaik­kea se, et­tä Ju­ma­la siu­naa tä­män­kin työ­muo­don las­ten­sa par­haak­si.

Jut­tu on lu­et­ta­vis­sa ko­ko­nai­suu­des­saan en­si vii­kol­la il­mes­ty­väs­tä leh­des­tä.

16.10.2024

Tulee aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. 2. Tim. 4:3

Viikon kysymys