Uskovaiset toivottavat usein hyvästellessään toisilleen Jumalan rauhaa. Jouluyönä Jumalan rauhan sanoma kohtasi maailman erityisen ihmeellisellä tavalla: Jumala itse syntyi ihmiseksi tuodakseen viattomalla kärsimisellään ihmiskunnalle rauhan. Tästä rauhasta enkelit kertoivat jouluyönä paimenille: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa” (Luuk. 2:14).
Kuluvana vuonna maailmassa on jälleen tapahtunut paljon muutoksia. Moni etsii levottomassa ajassa sisäistä rauhaa ja tarkoitusta elämälleen. Jumala ei pidä rauhaansa kätkössä, vaan tarjoaa sitä jokaiselle ihmiselle. Jeesus lähetti seurakuntansa julistamaan kaikille luoduille rauhan evankeliumia, jonka uskominen siirtää ihmisen pimeydestä valoon, rauhan valtakuntaan.
Apostoli Paavali toteaa, että Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa (Room. 14:17). Jumalan valtakunnasta saarnatun evankeliumin uskoja saa kestävän perustan ja tarkoituksen elämälleen, sydämeensä Pyhän Hengen ja iankaikkisen elämän toivon.
Maailma ei saavuta koskaan pysyvää rauhaa. Raamatun mukaan sodat ja levottomuudet kuuluvat ihmiskunnan elämään maailmanloppuun saakka. Jumalan lapsen sydämen rauha ei kuitenkaan ole riippuvainen ulkoisista olosuhteista. Uskovainen voi tuntea Jumalan lahjoittamaa ihmeellistä rauhaa kaikissa elämän- ja maailmantilanteissa.
Jumalan lapsi voi aina ja kaikissa tilanteissa kääntyä rukouksessa Jumalan puoleen. Raamattu kehottaa rukoilemaan kaikkien ihmisten puolesta.
Sydämen usko synnyttää esirukouksen ohella Jumalan lapsessa muitakin hyviä hedelmiä. Jumalan armo opettaa elämään rauhassa kaikkien lähimmäisten kanssa. Voimme jokainen omalla käytöksellämme edistää rauhan toteutumista ihmisten keskellä.
Jumala on antanut valtakuntansa työlle ajassamme hyvät mahdollisuudet. Saamme isänmaassamme vapaasti uskoa, opettaa ja julistaa evankeliumia. On arvokasta, että nyt joulun allakin saamme tarjota syntejään katuvalle ihmiselle evankeliumia ja toivottaa toisillemme Jumalan rauhaa.
Pekka Aittakumpu
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 12/2016.
Kuvituskuva: Kari Vengasaho
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys