JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

”Jumalan sanan kuuleminen tekee iloiseksi” – lähetysseurat ovat odotettuja juhlahetkiä

Uutiset
20.12.2023 12.00

Juttua muokattu:

20.12. 12:05
2023122012055920231220120000

Ar­to Töl­li

Sier­ra Le­o­ne

Sier­ra Le­o­nen seu­ra­vie­raat iloit­si­vat eri­tyi­ses­ti syn­tien an­teek­si­an­ta­muk­ses­ta. Ai­he oli usein esil­lä sekä seu­ra­pu­heis­sa et­tä va­paa­muo­toi­sis­sa kes­kus­te­luis­sa.

Län­si-Af­ri­kan Sier­ra Le­o­neen suun­tau­tui lä­he­tys­mat­ka 24.11–4.12. Mat­kal­la oli­vat Ar­to Töl­li ja Mii­ka Kop­pe­roi­nen Suo­mes­ta, Jou­ko Haap­saa­ri Ame­ri­kas­ta sekä Em­ma­nu­el Amet­si­fe To­gos­ta. Lä­he­tys­mat­kan al­ku to­teu­tui Bos­sa ja lop­puo­sa Free­tow­nis­sa sekä mo­lem­pien kau­pun­kien lä­hi­a­lu­ei­den ky­lis­sä.

Mat­kal­la nä­kyi Ju­ma­lan run­sas siu­naus niin pai­kal­lis­ten ih­mis­ten ja us­ko­vais­ten kuin myös lä­he­tys­mat­kal­la ole­vien kes­kel­lä.

Ju­ma­la kut­sui ih­mi­siä val­ta­kun­taan­sa. Eri­tyi­ses­ti nä­kyi, mitä Py­hän Hen­ki vai­kut­taa us­ko­vai­ses­sa ih­mi­ses­sä. Ju­ma­lan ar­mo opet­taa hyl­kää­mään syn­nin ja syn­tyy halu kuul­la yhä enem­män Ju­ma­lan sa­naa sekä ker­toa suu­res­ta lah­jas­ta toi­sil­le.

So­kea mies pää­si seu­roi­hin

Py­hä­kou­lu­ja, alus­tuk­sia ja seu­ro­ja kuu­lui mat­kan oh­jel­maan usei­den eri raa­ma­tun­koh­tien poh­jal­ta. Ju­ma­la joh­ti niin, et­tä to­del­la mo­nis­sa seu­ra­pai­kois­sa kes­kus­te­lu oh­jau­tui kä­sit­te­le­mään syn­tien an­teek­si­an­ta­mus­ta.

Seu­rois­sa oli eri­tyi­sen run­saas­ti lap­sia. He hil­jen­tyi­vät kuun­te­le­maan py­hä­kou­lua ja seu­ra­pu­hei­ta tark­kaa­vai­ses­ti. Usein he myös vas­ta­si­vat esi­tet­tyi­hin ky­sy­myk­siin ja esit­ti­vät it­se ky­sy­myk­siä. Las­ten ja nuor­ten raa­ma­tun­tun­te­mus oli py­säh­dyt­tä­vää ha­vai­ta.

Eräi­siin seu­roi­hin saa­pui myös Do­nal Ma­kay, so­kea mies, joka odot­ti ko­vas­ti ko­ti­seu­dul­laan pi­det­tä­viä lä­he­tys­seu­ro­ja. Hän iloit­si ta­pah­tu­mas­ta, jos­sa ker­ro­taan Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­ta ja syn­tien an­teek­si­an­ta­muk­ses­ta. Mies osoit­ti kii­tol­li­suut­taan an­ta­mal­la lä­he­tys­mat­ka­lai­sil­le lah­jak­si koo­kos­päh­ki­nöi­tä.

Pu­hu­jia esi­tet­ty teh­tä­vään

Sier­ra Le­o­nes­sa ei vie­lä ole omia pu­hu­jia, mut­ta pu­hu­jien kut­su­mi­nen teh­tä­vään on ajan­koh­tai­nen ai­he. Lä­he­tys­mat­ka­lai­set kes­kus­te­li­vat kol­men pai­kal­li­sen mie­hen kans­sa, joi­ta on esi­tet­ty teh­tä­vään. Osal­lis­tu­jat ko­ki­vat kes­kus­te­lut sy­dän­tä läm­mit­tä­vik­si ja mie­leen­pai­nu­vik­si.

Ju­ma­la on avan­nut pai­kal­li­sil­le us­kon ym­mär­rys­tä. He toi­vat sel­ke­äs­ti esiin us­kon pe­rus­tei­ta. Kes­kus­te­luis­sa tuli usein esiin, mi­ten ih­mi­nen voi saa­da syn­nit an­teek­si. Ju­ma­la huo­leh­tii val­ta­kun­tan­sa työn jat­ku­mi­ses­ta.

Jo­kai­sel­le 16 seu­ra­paik­ka­kun­nal­le ase­tet­tiin py­hä­kou­lu­no­pet­ta­ja. Mo­net heis­tä ovat teh­neet ope­tus­työ­tä jo ai­em­min­kin.

What­sApp-seu­ro­ja pi­de­tään kai­kil­la seu­ra­paik­ka­kun­nil­la lä­hes joka viik­ko. Kuu­si joh­to­kun­nan jä­sen­tä kier­tää seu­ro­jen­pi­dos­sa pu­he­lin­ten ja kai­u­tin­ten kans­sa. Seu­ra­kun­ta sai kuu­si uut­ta pu­he­lin­ta, ja kun käyt­töön saa­daan vie­lä li­sää blu­e­tooth-kai­ut­t­mia, seu­rat voi­vat le­vi­tä uu­sil­le paik­ka­kun­nil­le.

Seu­ra­kut­su me­ga­fo­nil­la

Pai­kal­li­set us­ko­vai­set oli­vat hoi­ta­neet seu­ra­jär­jes­te­lyt erit­täin hy­vin. Jo­kai­sel­le seu­ra­ta­pah­tu­mal­le oli eril­li­nen vas­tuu­hen­ki­lö, joka oli val­mis­tel­lut seu­rat ja vä­lit­tä­nyt seu­ra­kut­sua.

Seu­rat oli­vat joka pai­kas­sa juh­la­het­kiä ja odo­tet­tu­ja ta­pah­tu­mia. Seu­ra­pai­kal­la oli ai­na ase­tel­tu pöy­tä ja sil­le kau­nis pöy­tä­lii­na ja ku­kat. Vii­kon­lo­puil­le oli suun­ni­tel­tu isot seu­rat, ja vii­kol­la seu­ro­ja oli pai­kal­li­sis­sa ky­lis­sä eri puo­lil­la kau­pun­kia ja maa­seu­tua. Seu­ro­ja pi­det­tiin eri ky­lien ylei­sis­sä ti­lois­sa, ko­deis­sa sekä man­go­puun al­la.

Usein kun lä­he­tys­mat­ka­lai­set saa­pui­vat seu­ra­pai­kal­le, seu­ra­vie­raat oli­vat jo odot­ta­mas­sa seu­ro­jen al­ka­mis­ta. Erääl­lä ker­ral­la paik­ka oli tyh­jä, mut­ta jär­jes­te­lyi­den vas­tuu­hen­ki­lö lä­het­ti vä­lit­tö­mäs­ti pik­ku­po­jan kul­ke­maan ky­län ku­jil­le ja vä­lit­tä­mään seu­ra­kut­sua me­ga­fo­nin vä­li­tyk­sel­lä. Pian seu­ra­paik­ka al­koi täyt­tyä seu­ra­vie­rais­ta. Seu­rat aloi­tet­tiin, kun väki saa­pui pai­kal­le.

Lue tä­nään il­mes­ty­väs­tä Sii­o­nin Lä­he­tys­leh­des­tä myös kol­man­nes­sa ku­vas­sa ole­van sier­ra­le­o­ne­lai­sen Tho­mas Ca­leb Yam­ba­sun haas­tat­te­lu.

3.5.2024

Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4–5

Viikon kysymys