Päivämies kertoi numerossaan 2.4.2014 verkkolehden perustamisesta.
Päivämies kertoi numerossaan 2.4.2014 verkkolehden perustamisesta.
Päivi Martikainen
Päivämies
Verkkolehti ei ole kymmenessä vuodessa kovin paljon muuttunut; blogitekstit ovat yhä suosituinta sisältöä.
Päivämiehen verkkolehti julkaistiin 2. huhtikuuta 2014. SRK:n viestintäpäällikkö Harri Vähäjylkkä toteaa, että verkkolehti on keskusyhdistyksen viestinnässä nopein ja laajalle ulottuva viestintäkanava.
– Mikäli ilmenee uutisoitavaa, joka pitää toteuttaa nopeasti, on verkkolehti paras kanava tähän. Ajatellaan vaikkapa tilannetta, että lauantaina SRK:n hallinnon kokous tekee yksittäisen leirikeskuksen laajennukseen tai remontointiin liittyvän päätöksen. Uutinen ei ehdi enää seuraavan viikon paperilehteen, koska se on lähtenyt jo perjantaina painoon, mutta päätöksestä voidaan uutisoida verkkolehdessä heti.
Hengellinen ydin
Vähäjylkän mielestä verkkolehden sisällössä on säilynyt hengellinen ydinsisältö, joka löytyy paperilehdestäkin. Kaiken pohjana on lähetyskäsky.
– Verkkolehdessä julkaistaan edelleen niin hartaus- kuin pääkirjoituksetkin. Verkkolehteä lukevat myös ne ihmiset, jotka eivät lukeudu tähän kristillisyyteen, joten verkkolehti tavoittaa tästäkin näkökulmasta laajan joukon.
Aika siirtyä verkkoon
Päivämies kertoi verkkolehden julkaisupäivänä, että lehden tarkoituksena on kuvata vanhoillislestadiolaista toimintaa ja tukea sen lähetystyötä. Silloinen päätoimittaja Olli Lohi määritteli, että verkkolehti on tärkeä täydennys Päivämiehen paperilehdelle. Verkkolehden koettiin palvelevan ajan tarpeita.
Seuraavan viikon pääkirjoitus (9.4.) ilmaisi, että pyrkimyksenä on myös lisätä keskustelua ja vuorovaikutusta sekä herätysliikkeen sisällä että suhteessa liikkeen ulkopuolisiin. Verkkolehden tärkeimpänä tehtävänä pidettiin evankeliumin eteenpäin viemisen edistämistä.
Maailmanlaajuinen lukijakunta
Nykyään verkkolehden käyttäjämäärät ovat muuten tasaisia, mutta kohoavat Suviseurojen ja muiden merkittävien tapahtumien yhteydessä. Viimeisen 30 päivän aikana verkkolehdellä on ollut 30 000 käyttäjää, joiden keskimääräinen vierailuaika sivustolla on ollut 3 minuuttia 36 sekuntia. Useimmiten sivustolle tullaan google-haulla, sitten Facebookin ja Instagramin kautta.
Suomen jälkeen verkkolehteä on luettu toiseksi eniten Kolumbiassa ja kolmanneksi eniten Meksikossa. Vieraskieliset-osio sisältää tekstejä kahdeksalla eri kielellä.
Kiinnostavat blogitekstit
Yksittäisistä teksteistä viimeisen 30 päivän aikana on eniten luettu blogitekstejä: Lapseton pariskunta (Mauno Kinnunen, 7.3.2024) 3800 katselukertaa, Miten minun tulisi nyt toimia (Markku Kamula, 27.3.2024) 3100 ja Vaaditaanko minulta hyvää mieltä (Kohti Pudasjärven Suviseuroja, 28.3.2024) 1900.
Viestintäpäällikkö Vähäjylkkä lukee verkkolehdestä eniten uutisia, mutta tietää, että myös blogit löytyvät sivustolta helposti.
– Käytän myös verkkolehden hakuominaisuutta, jolloin tietyllä sanalla voin etsiä, mitä Päivämiehessä on aiemmin kirjoitettu jostakin aiheesta. Tämä vinkkinä myös puhujille tai raamattuluokan pitäjille.
Lue ensi viikon Päivämiehestä lisää verkkolehden rakennustyöstä sekä nykyisten blogistien kommentteja siitä, mitkä blogitekstit ovat jääneet mieleen.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys