JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Rauman Pyhän Ristin kirkossa avattiin joululaulujen kausi

Uutiset
9.12.2023 9.00

Juttua muokattu:

7.12. 14:19
2023120714190620231209090000

Mik­ko Puo­li­tai­val

Rau­ma

Yh­teis­lau­lu­ti­lai­suus joh­dat­te­li jou­lu­no­do­tuk­seen.

Rau­mal­la ko­koon­nut­tiin Py­hän Ris­tin kirk­koon eri­tyi­ses­ti nuo­ril­le suun­nat­tuun jou­lu­lau­lu­ti­lai­suu­teen lau­an­tai­na jou­lu­kuun 2. päi­vä­nä. Ti­lai­suus oli Rau­man seu­ra­kun­nan ja Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen yh­des­sä jär­jes­tä­mä. Jär­jes­te­lyi­hin osal­lis­tui myös pal­jon Po­rin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen vä­keä.

Kuo­ro­e­si­tyk­siä ja teks­tin­lu­kua

Il­lan tar­koi­tuk­se­na oli koo­ta nuo­ria ja nuo­ren­mie­li­siä yh­teis­lau­lu­ti­lai­suu­teen ja näin ava­ta jou­lu­lau­lu­jen kau­si heti jou­lu­kuun alus­sa. Ti­lai­suu­teen saa­pui pai­kan pääl­le lä­hes 250 osal­lis­tu­jaa ja yh­teis­lau­lut kai­kui­vat­kin ko­me­as­ti van­has­sa ki­vi­kir­kos­sa. Ti­lai­suut­ta oli mah­dol­lis­ta seu­ra­ta myös li­ve­lä­he­tyk­sen kaut­ta.

Il­lan mu­sii­kil­li­sen osuu­den oli suun­ni­tel­lut kant­to­ri Saa­ra Kuk­ko. Lau­luik­si oli va­lit­tu Sii­o­nin lau­lu­ja ja vir­siä sekä muu­ta­mia mui­ta tut­tu­ja jou­lu­lau­lu­ja. Yh­teis­lau­lu­jen lo­mas­sa saa­tiin kuul­la myös mies­kuo­ro Vox Ar­mo­ni­an sekä lau­lu­ryh­mä Can­ti­cum Lu­ci­sin lau­lu­e­si­tyk­siä.

Juon­ta­ja Eli­na Pel­to­maa joh­dat­te­li ylei­söä pie­nil­lä teks­ti­kat­kel­mil­la jou­lun ajan ta­pah­tu­miin. Kuu­lim­me, kuin­ka Joo­sef joh­dat­ti syn­ny­tys­ki­pu­ja tun­te­van nuo­ren vai­mon­sa Bet­le­he­min kau­pun­kiin. Yöl­lä vaa­ti­mat­to­mas­sa eläin­suo­jas­sa ta­pah­tui suu­rin ih­me, kun tal­lin sei­meen syn­tyi vi­a­ton, koko maa­il­man edes­tä an­net­tu Jee­sus lap­si.

Tal­len­ne kat­sot­ta­vis­sa In­ter­ne­tis­sä

Jou­lu­lau­luil­lan lä­he­tyk­ses­tä jäi In­ter­ne­tiin tal­len­ne, joka on va­paas­ti kat­sot­ta­vis­sa vuo­den lop­puun as­ti. Toi­vee­na on, et­tä lau­lut loi­si­vat tun­nel­maa jou­lun odo­tuk­seen. Tal­len­teel­la myös ke­rä­tään va­ro­ja Rau­man Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­mi­ti­lan käyt­tö- ja kor­jaus­ku­lui­hin sekä seu­ra­toi­min­nan jär­jes­tä­mi­seen.

3.5.2024

Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4–5

Viikon kysymys