JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

"Sinua varten on joku, joka kuuntelee" – Matalan kynnyksen apua saa joulunakin

Uutiset
19.12.2023 11.50

Juttua muokattu:

19.12. 11:49
2023121911494420231219115000

Lasse Kokko

Lasse Kokko

Päi­vä­mies

Kir­kon kes­kus­te­lu­a­pu päi­vys­tää myös jou­lu­na pu­he­li­mes­sa ja ver­kos­sa. Kes­kus­te­lut ovat luot­ta­muk­sel­li­sia.

Jou­lua vie­te­tään mo­nin pai­koin epä­var­muu­den mer­keis­sä. Miel­tä voi­vat pai­naa esi­mer­kik­si nous­seet elin­kus­tan­nuk­set, huo­let työ­pai­kas­ta ja toi­meen­tu­lon riit­tä­vyy­des­tä sekä epä­va­kaa maa­il­man­po­liit­ti­nen ti­lan­ne. Kir­kon vies­tin­tä muis­tut­taa, et­tä hen­kis­tä taak­kaa voi ke­ven­tää ot­ta­mal­la yh­teyt­tä Kir­kon kes­kus­te­lu­a­puun.

– Vuo­den pi­meim­pi­nä päi­vi­nä on tär­ke­ää muis­taa, et­tä apu ja tuki ovat saa­ta­vil­la. Me kir­kon kes­kus­te­lu­a­vus­sa ha­lu­am­me pi­tää huol­ta, et­tei jou­lu­na­kaan ke­nen­kään tar­vit­se jää­dä yk­sin hä­tän­sä kans­sa. Mis­sä olet­kin ja kuka olet­kin, si­nua var­ten on joku, joka kuun­te­lee ja ym­mär­tää. Sik­si kir­kon kes­kus­te­lu­na­pu on pe­rus­tet­tu, kirk­ko­hal­li­tuk­sen asi­an­tun­ti­ja Pet­ri Pat­ro­nen ku­vai­lee.

Kir­kon kes­kus­te­lu­a­vun päi­vys­tä­jät ovat kir­kon työn­te­ki­jöi­tä ja kou­lu­tet­tu­ja va­paa­eh­toi­sia. Hei­tä si­too vai­ti­o­lo­vel­vol­li­suus.

Päi­vys­tä­jä ei näe soit­ta­jan hen­ki­löl­li­syyt­tä, sil­lä pu­he­lin­nu­me­ro ei näy vas­taa­jal­le. Pu­he­lu­ja ei nau­hoi­te­ta ei­kä kes­kus­te­lu­ja tal­len­ne­ta; mi­tään hen­ki­lö­koh­tai­sia tie­to­ja ei ke­rä­tä.

Kir­kon kes­kus­te­lu­a­pu

- Pu­he­lin- ja verk­ko­aut­ta­mi­sen eet­tis­ten pe­ri­aat­tei­den neu­vot­te­lu­kun­nan (Pu­hEet) jä­sen.

- Pal­ve­le­va pu­he­lin on au­ki joka il­ta, myös vii­kon­lop­pui­sin ja juh­la­py­hi­nä.

- Pal­ve­le­van pu­he­li­men nu­me­roon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soit­taa kel­lo 18–24 vä­li­se­nä ai­ka­na.

- Pal­ve­le­va chat on avoin­na maa­nan­tais­ta per­jan­tai­hin kel­lo 16–20.

- Kir­kon kes­kus­te­lu­a­vun net­ti­kir­je tar­jo­aa mah­dol­li­suu­den kir­joit­taa ni­me­tön vies­ti ym­pä­ri vuo­ro­kau­den. Päi­vys­tä­jät vas­taa­vat vies­tei­hin muu­ta­man päi­vän ku­lu­es­sa. Net­ti­kir­jeen voi kir­joit­taa osoit­tees­sa evl.fi/kir­kon­kes­kus­te­lu­a­pu/net­ti. Pal­ve­lu on val­ta­kun­nal­li­nen ja toi­mii suo­mek­si ja ruot­sik­si. Ruot­sin­kie­li­sen pal­ve­lun nimi on Kyr­kans sam­talst­jänst, ja sen yh­teys­tie­dot ja au­ki­o­lo­a­jat löy­ty­vät osoit­tees­ta evl.fi/kyr­kans­sam­talst­janst.

- Kes­kus­te­lu­a­puun saa yh­tey­den myös pe­rin­tei­sel­lä kir­jeel­lä.

- Mo­net seu­ra­kun­nat ovat il­moit­ta­neet omia pu­he­lin­nu­me­roi­ta, jois­ta saa kes­kus­te­lu­a­pua. Lue li­sää seu­ra­kun­tien verk­ko­si­vus­toil­ta.

3.5.2024

Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4–5

Viikon kysymys