JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

SRK:n julkaisumyymälä sulki ovensa jouluviikolla – ”Mualima muuttuu”

Uutiset
27.12.2023 7.30

Juttua muokattu:

27.12. 07:26
2023122707260520231227073000

Saa­ra Ko­leh­mai­nen

SRK:n toi­mis­ton yh­tey­des­sä ole­va jul­kai­su­myy­mä­lä on sul­ke­nut oven­sa asi­ak­kail­ta. Jat­kos­sa jul­kai­su­myyn­ti kes­kit­tyy verk­ko­kaup­paan ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sien jul­kai­su­myyn­ti­pis­tei­siin. Päi­vä­mie­hen toi­mit­ta­ja seu­ra­si jul­kai­su­myy­mä­län ta­pah­tu­mia yh­den il­ta­päi­vän.

– Pi­tää­kö se paik­kan­sa, et­tä tämä myy­mä­lä lo­pet­taa?

Sii­o­nin jou­lu -os­tok­sil­le saa­pu­nut asi­a­kas on oi­ke­as­sa. On kol­man­nek­si vii­mei­nen au­ki­o­lo­päi­vä jul­kai­su­myy­mä­läs­sä. Tun­nel­ma on nä­en­näi­sen rau­hal­li­nen. Jou­lu­lau­lut soi­vat hil­jaa taus­tal­la. Joku SRK:n omis­ta inst­ru­men­taa­li­le­vyis­tä, tun­nis­tan.

Jul­kai­su­myy­mä­län vas­taa­va Min­na Töl­li ja jul­kai­su­myy­jä Mir­ja Kor­ki­a­kos­ki te­ke­vät ar­ki­sia hom­mi­aan. He jut­te­le­vat myy­mä­lään saa­pu­neen asi­ak­kaan kans­sa kai­kes­sa rau­has­sa – ties­tä ja mat­kas­ta, voi­si sa­noa.

Ison osan työ­a­jas­ta he vas­taa­vat asi­ak­kai­den pu­he­lui­hin ja pak­kaa­vat verk­ko­kau­pan kaut­ta tul­lei­ta ti­lauk­sia. Juu­ri nyt he las­ke­vat myös hyl­lyis­sä ole­via tuot­tei­ta, sil­lä vuo­den vaih­teen in­ven­taa­rio on tääl­lä­kin myy­mä­läs­sä ja va­ras­tos­sa teh­tä­vä.

Tänä jou­lu­na jul­kai­su­myy­mä­län verk­ko­si­vuil­la oli mah­dol­li­suus lah­joit­taa jou­lu­kort­ti­ra­han­sa SRK:n hu­ma­ni­taa­ri­seen apuun ja lä­he­tys­työ­hön.

– Lah­joi­tus­sum­mat ovat al­ka­neet kym­me­nes­tä eu­ros­ta. Joku on lah­joit­ta­nut 300 eu­roa jou­lu­kort­ti­ra­ho­ja. On se ih­meel­lis­tä, pu­he­le­vat jul­kai­su­myy­jät tar­kis­ta­es­saan ker­ty­nyt­tä sum­maa.

Mirja Korkiakoski paketoi Aappo Koskelan lahjakirjat sievään pakettiin.

Mirja Korkiakoski paketoi Aappo Koskelan lahjakirjat sievään pakettiin.

Saara Kolehmainen

Ovi­kel­lo soi. Si­sään as­te­lee Aap­po Kos­ke­la, joka on os­ta­mas­sa jou­lu­lah­jaa kum­mi­po­jal­le. Myy­mä­län sul­keu­tu­mi­nen tu­lee hä­nel­le­kin yl­lä­tyk­se­nä.

– Se­hän voi ol­la hy­vä­kin, mut­ta van­hem­mat ovat var­maan tot­tu­neet käy­mään ki­vi­jal­ka­kau­pois­sa. Oon it­se mo­nes­ti käy­nyt tääl­lä lah­ja­os­tok­sil­la, hän ker­too.

Kos­ke­la ilah­tuu suu­res­ti, kun hä­nen kai­paa­man­sa kir­ja löy­tyy­kin alen­nus­tuot­tei­den jou­kos­ta.

Kor­ki­a­kos­ki se­lit­tää hä­nel­le, mik­si kir­ja löy­tyy hyl­lys­tä, mut­ta ei verk­ko­kau­pas­ta.

– Tämä on lop­puun­myy­ty tuo­te. Kun yk­sit­täi­siä kap­pa­lei­ta pa­lau­tuu rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­tä, myym­me nii­tä täs­sä pois­to­hyl­lys­sä ja Su­vi­seu­rois­sa ale-tuot­tei­na.

Kor­ki­a­kos­ki pa­ke­toi sie­vän pa­ke­tin ja toi­vot­taa Kos­ke­lal­le hy­vää jou­lua.

Julkaisumyymälän vastaava Minna Töllin työ jatkuu myymälän sulkemisenkin jälkeen hyvin samankaltaisena.

Julkaisumyymälän vastaava Minna Töllin työ jatkuu myymälän sulkemisenkin jälkeen hyvin samankaltaisena.

Saara Kolehmainen

Vä­lil­lä myy­mä­län kaik­ki pu­he­li­met soi­vat yh­tä ai­kaa.

– Päi­vä­mie­hen ti­laa­ja­pal­ve­lu Eli­na Vi­he­lä. Ju­ma­lan ter­ve! vas­taa leh­ti­re­kis­te­rin vas­taa­va.

Hän kuun­te­lee ja oh­jeis­taa ti­laa­ja­pal­ve­lui­den net­ti­si­vuil­le.

Joku soit­to kat­ke­aa, en­nen kuin Kor­ki­a­kos­ki eh­tii vas­taa­maan.

– SRK:lta soit­te­lee Mir­ja Kor­ki­a­kos­ki. Yri­tit soit­taa tän­ne päin?

Hän kuun­te­lee soit­ta­jan asi­an, avaa omas­ta pu­he­li­mes­ta Kuu­le-so­vel­luk­sen, jot­ta voi ker­toa tar­kat toi­min­ta­oh­jeet.

– Te oot­te di­gi­leh­den ti­laa­jia, niin se jou­lu­ter­veh­dys­lii­te löy­tyy siel­tä liit­tei­den puo­lel­la. Se löy­tyy siel­tä muut lii­te­leh­det -koh­das­ta.

Eräs asi­a­kas soit­taa Töl­lin pu­he­li­meen ja ky­syy ad­res­sia.

– Tu­lee­ko nai­sel­le vai mie­hel­le? Lä­he­te­tään­kö suo­raan su­ru­ta­loon, hän ky­syy.

En tien­nyt, et­tä niin­kin voi­si toi­voa. Töl­li ker­too, et­tä he toi­mit­ta­vat pal­jon­kin ad­res­se­ja juu­ri näin.

Mirja Korkiakoski auttaa Pekka Kujalaa valitsemaan adressia sopivalla kuvalla ja tekstillä.

Mirja Korkiakoski auttaa Pekka Kujalaa valitsemaan adressia sopivalla kuvalla ja tekstillä.

Saara Kolehmainen

Ad­res­si­os­tok­sil­la on myös Pek­ka Ku­ja­la, joka kuu­lee myy­mä­län sul­keu­tu­mi­ses­ta en­sim­mäi­sen ker­ran.

– Mu­a­li­ma muut­tuu, kaik­ki on ver­kos­sa, hän to­te­aa.

Jul­kai­su­myy­mä­län sul­keu­tu­mis­ta ei­vät osan­neet sen työn­te­ki­jät­kään vie­lä vuo­si sit­ten aja­tel­la, mut­ta sul­keu­tu­mi­seen joh­ta­neet syyt ovat sel­vät.

– Ta­lous­pääl­lik­kö­hän sen sa­noi jo leh­des­sä, he huo­maut­ta­vat.

Luen Päi­vä­mie­hes­tä ta­lous­pääl­lik­kö Ilk­ka Tah­ko­lan kom­men­tin (PM50): ”Verk­ko­kau­pan ja Kuu­le-so­vel­luk­sen asi­ak­kai­den pal­ve­le­mi­nen vaa­tii en­tis­tä enem­män re­surs­se­ja. Sa­maan ai­kaan ki­vi­jal­ka­myy­mä­län asi­a­kas­mää­rät ja myyn­ti ovat las­ke­neet niin al­hai­sik­si, et­tei myy­mä­län au­ki pi­tä­mi­nen ole ta­lou­del­li­ses­ti kan­nat­ta­vaa.”

Vaik­ka jul­kai­su­myy­mä­lä sul­kee oven­sa, asi­ak­kai­den pal­ve­lu jat­kuu pu­he­li­men ja säh­kö­pos­tin vä­li­tyk­sel­lä ja SRK jul­kai­see uu­sia tuot­tei­ta sään­nöl­li­ses­ti.

3.5.2024

Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4–5

Viikon kysymys