JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Uskollisuus isännälle on uskollisuutta tehtävälle

Uutiset
15.8.2023 10.30

Juttua muokattu:

15.8. 10:37
2023081510373020230815103000

Han­na Töl­li

Kok­ko­la

Kok­ko­lan ke­sä­seu­rois­sa py­säh­dyt­tiin Ju­ma­lan an­ta­mien lah­jo­jen ää­rel­le. Nii­tä ei tar­vit­se ver­tail­la.

Kok­ko­lan seu­dun Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen ke­sä­seu­rat jär­jes­tet­tiin 12.–13. elo­kuu­ta. Seu­rat al­koi­vat viik­ko­mes­sul­la Kaar­le­lan kir­kos­sa sekä kirk­ko­kah­veil­la ja il­ta­har­tau­del­la rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Sun­nun­tai­na seu­rat jat­kui­vat rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä päät­ty­en ruo­kai­luun.

Seu­rois­sa pu­hui­vat Heik­ki Myl­ly­nie­mi, Sau­li Kel­lo­kos­ki, Toi­vo Kal­li­o­kos­ki, Ant­ti Ka­tai­nen ja Erk­ki Sa­ve­la. Seu­ra­pu­heis­sa vii­tat­tiin ke­sän suur­ten seu­ro­jen tee­moi­hin ku­ten va­loon, ar­moon, Ju­ma­lan val­ta­kun­nan työ­hön ja muut­tu­mat­to­maan Ju­ma­lan sa­naan.

Ta­lent­te­ja kar­tu­tet­ta­vak­si

Lau­an­tai-il­lan mes­sus­sa saar­na­si Heik­ki Myl­ly­nie­mi vii­kon evan­ke­liu­mi­teks­tin poh­jal­ta. Teks­tis­sä Mat­teuk­sen mu­kaan ker­ro­taan isän­näs­tä, joka ja­koi kai­ken omai­suu­ten­sa pal­ve­li­joi­den hoi­toon muut­ta­es­saan ul­ko­mail­le (Matt. 25:14–30).

– Jo­kai­nen pal­ve­li­ja sai isän­nän har­kin­taan pe­rus­tu­en eri­suu­rui­sen mää­rän hoi­det­ta­vak­seen. Ver­tauk­ses­sa teks­tin mies on Ju­ma­la ja pal­ve­li­jat hä­nen seu­raa­ji­aan. Vä­hi­ten ta­lent­te­ja saa­nut saat­toi ver­ra­ta saa­maan­sa mää­rää enem­män saa­neen mää­rään ja si­ten ar­vi­oi­da saa­man­sa teh­tä­vän kai­kis­ta vä­hä­pä­töi­sim­mäk­si. Hän ai­van kuin sai syyn ve­täy­tyä toi­met­to­muu­teen, Myl­ly­nie­mi pu­hui.

Myl­ly­nie­men mu­kaan kui­ten­kin yk­si ta­lent­ti vas­ta­si 16 vuo­den palk­kaa Raa­ma­tun ai­ka­na, jo­ten se­kin oli mer­kit­tä­vä ra­ha­sum­ma. Ver­tauk­ses­sa teh­tä­vä oli kar­tut­taa isän­nän omai­suu­den mää­rää.

– Us­kol­li­suus isän­näl­le oli us­kol­li­suut­ta hä­nen an­ta­mal­leen teh­tä­väl­le. Sil­lä ei ol­lut mer­ki­tys­tä, mikä oli al­ku­pää­o­man ra­ha­sum­ma tai mi­ten pal­jon omai­suus nii­den avul­la oli li­sään­ty­nyt. Isän­näl­le riit­ti yk­sin­ker­tai­ses­ti se, et­tä teh­tä­väl­le oli ol­tu us­kol­li­sia.

Evan­ke­liu­min voi­mal­la va­paa­na

– Kol­man­nen pal­ve­li­jan toi­min­nas­sa voi näh­dä myös it­sek­kyy­den syn­nin. Hän ei aja­tel­lut isän­tän­sä eli Ju­ma­lan ja Ju­ma­lan val­ta­kun­nan etua. Evan­ke­liu­mi eli Ju­ma­lan voi­ma va­paut­taa myös it­sek­kyy­den ja lais­kuu­den syn­nis­tä, roh­kai­si Myl­ly­nie­mi.

Pu­hu­ja ker­toi, kuin­ka Jee­sus an­toi täs­tä elä­mäl­lään esi­ku­van. Hän us­kal­si an­taa elä­män­sä alt­tiik­si ja Ju­ma­lan val­ta­kun­nan hy­väk­si kaik­kien mei­dän puo­les­tam­me.

– Ih­mi­nen ei ky­ke­ne it­se an­sait­se­maan tai­va­so­suut­ta. Ju­ma­lan lap­si saa kul­kea va­paa­na ja iloi­se­na Va­pah­ta­jan as­ke­lis­sa. Evan­ke­liu­mi kut­suu mei­tä roh­ke­aan vas­tuul­li­suu­teen myös Ju­ma­lan seu­ra­kun­nan tar­jo­a­mis­sa teh­tä­vis­sä.

Myl­ly­nie­mi pu­hui, kuin­ka saa­tam­me vä­hä­tel­lä saa­mi­am­me lah­jo­ja tai ver­tail­la nii­tä mui­den lah­joi­hin.

– Se kui­ten­kin riit­tää, et­tä kal­tai­se­naan us­koo joka het­ki. “Vä­häs­sä olet ol­lut us­kol­li­nen, minä pa­nen si­nut pal­jon hal­ti­jak­si.”

Lue en­si vii­kon Päi­vä­mie­hes­tä osal­lis­tu­jien kom­ment­te­ja.

3.5.2024

Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4–5

Viikon kysymys