Matias Haaraniemi
Matias Haaraniemi
Vuosi on taas vaihtunut ja monenlaiset ajatukset valtaavat mielemme menneestä vuodesta. Ehkä meillä on odotuksia alkaneesta vuodesta ja sen mukana tulevista tapahtumista henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Minkälaisia asioita on tapahtunut menneen vuoden aikana?
Ihmiselämään sisältyy erilaisia ajanjaksoja. Myötäkäymisten aikana on helppo luottaa Jumalan johdatukseen. Raskaissa koettelemusten hetkissä usko Jumalan huolenpitoon voi käydä heikoksi. Tämän ajan uhkakuvien keskellä joku saattaa kysellä, onko Jumalaa olemassa. Miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä?
Jarmo Määttä
Jarmo Määttä
Synnintunto on välttämätön edellytys parannukseen. Siksi on tärkeää, että Jumalan sanan totuutta synnistä ja sen seurauksista pidetään esillä, vaikka ihmiset eivät haluaisi sitä kuulla.
Vanhan testamentin alun kertomukset kuvaavat meitä ja Jumalaa. Niin myös Abrahamin kertomus, jossa hän itsepintaisesti vaatii Jumalalta armoa kahdelle kaupungille (1. Moos. 18:20–32).
Päivi Peltoniemi
Päivi Peltoniemi
Ihminen kykenee syntiinlankeemuksesta huolimatta inhimilliseen huolenpitoon. Eri kulttuureissa arvostetaan rakkautta ja sen mukaisia tekoja. Lähimmäisen auttamista pidetään hyveenä ja velvollisuutena. Myös eläinkunnassa on välittämistä. Jopa pedot kiintyvät toisiinsa, suojelevat jälkeläisiään ja laumaansa. Kissa, petoeläin, voi ystävystyä ankan kanssa.
Mervi Hyvönen
Mervi Hyvönen
Israelin kansa oli unohtanut Jumalan ja hänen tahtonsa, ja alkanut palvella kanaanilaisten jumalia. Jumala lähetti profeetta Jeremian varoittamaan kansaa: Jerusalemia kohtaa tuho. Omaisuuskansa ei kuitenkaan ymmärtänyt profeetan neuvojen vakavuutta. Babylonian kuningas Nebukadnessar valtasi Jerusalemin. Hallinto- ja virkamiehet vietiin Babyloniin.
Suviseurojen kuvapalvelu
Suviseurojen kuvapalvelu
Vanhassa testamentissa kerrotaan lukuisissa kohdissa, kuinka Jumalan omaisuuskansa, Israel, hylkää Jumalansa ja kääntyy palvomaan vieraita jumalia ja epäjumalia. Näitä kertomuksia on Raamatun alkukirjoissa, Mooseksen kirjoissa ja Joosuan kirjassa.
Valtteri Saukko
Valtteri Saukko
Paavalin nuori työtoveri Timoteus kasvoi kreikkalaisen isän ja juutalaiskristityn äidin, Euniken, kodissa. Hänen isoäitinsä Loois oli myös kristitty. Timoteus oli jo nuoresta asti oppinut pyhät kirjoitukset. Ne antoivat hänelle ymmärryksen siitä, että vain uskomalla Kristukseen Jeesukseen hän pelastuu. Paavali kiitti kyynelien kera uskovaisen äidin ja isoäidin vilpitöntä uskoa ja kasvatustyötä. Hän oli varma, että sama usko oli myös Timoteuksessa.
SRK:n arkisto
SRK:n arkisto
Ihmisten kesken tulee silloin tällöin erimielisyyksiä. Niitä saattaa tulla esimerkiksi kaverusten tai perheenjäsenten kesken. Erimielisyydet voivat olla pieniä tai suuria. Pienet erimielisyydet saa usein helposti sovittua ja unohdettua, suuret erimielisyydet vaativat paljon armollisuutta ja anteeksiantoa. Erityisen raskaalta erimielisyydet tuntuvat silloin, jos niitä on uskonasioista Jumalan lasten välillä. Jumalan valtakunnassa on nimittäin olemuksellisesti läsnä vanhurskaus, rauha ja ilo.
Mitään ei saa ilmaiseksi. Tämän arkielämän tosiasian voi kokea päivittäin. Kauppojen hyllyt ovat täynnä tavaraa, mutta ilman rahaa ei pääse nauttimaan haluamastaan tuotteesta. Myös tavoitteiden saavuttaminen vaatii usein vaivannäköä, ahertamista ja jopa puurtamista.
Lasse Kokko
Lasse Kokko
Ihmisen aistit ovat Jumalan antama lahja, joka koskettaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Tämän päivän työelämässä korostetaan hyvän esihenkilön yhtenä tärkeänä ominaisuutena kuuntelemisen lahjaa. Kuunteleminen ja kuuleminen on tärkeää tämän ajan työelämässä ja elämässä yleensäkin.
Anna-Leena Saukko
Anna-Leena Saukko
Kävimme juuri rippikoululaisten kanssa hautausmaalla. Vierailu liittyi oppituntiaiheeseen ”kuolema ja ylösnousemus”. Hautakivistä näki, miten joku oli syntynyt ja kuollut samana päivänä, joku elänyt viisi päivää tai muutaman vuoden ja joku taas liki satavuotiaaksi.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys