Matias Haaraniemi
Matias Haaraniemi
Vuosi on taas vaihtunut ja monenlaiset ajatukset valtaavat mielemme menneestä vuodesta. Ehkä meillä on odotuksia alkaneesta vuodesta ja sen mukana tulevista tapahtumista henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Minkälaisia asioita on tapahtunut menneen vuoden aikana?
Ihmiselämään sisältyy erilaisia ajanjaksoja. Myötäkäymisten aikana on helppo luottaa Jumalan johdatukseen. Raskaissa koettelemusten hetkissä usko Jumalan huolenpitoon voi käydä heikoksi. Tämän ajan uhkakuvien keskellä joku saattaa kysellä, onko Jumalaa olemassa. Miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä?
Usein kuulee sanottavan, että ihmiselle ei anneta taakkaa enempää kuin hän jaksaa kantaa. Tiedän kokemuksesta, että murheen ja surun painaessa kohtuuttomasti sanonta voi tuntua kovalta ja lohduttomalta. Enhän minä jaksanutkaan kantaa taakkojani, vaan vajosin aivan pohjalle saakka! Olenko minä Jumalan hylkäämä ihminen? Miksi Jumala on vienyt minulta kaikki voimani ja turvani pois? Uupuihan Jeesuskin ajallisen ristinsä alla, niin että sitä kantamaan laitettiin Simon-niminen mies. Jos Jeesus ei jaksanut kantaa inhimillistä kuormaansa, miksi minun pitäisi jaksaa?
Matias Haaraniemi
Matias Haaraniemi
”Milloinkahan se tuo lasten kahinointi loppuu?” Tähän tapaan kysyin eräältä kokeneelta isältä noin neljäkymmentä vuotta sitten ensimmäisten lastemme ollessa pieniä. Mielestäni lasten olisi tullut jo ymmärtää käyttäytyä nätisti. ”No, ei nuo meidän pojat nyt enää ihmeemmin nujua”. Suunnilleen näin ystävä kaksikymppisistä pojistaan tuolloin totesi. Niin vain meilläkin on käynyt. Hyvin sujuvasti lapsemme viime jouluna jouluvierainamme toimivat. Olivatpa vielä odottaneet toistensa tapaamista.
Marielle Raappana
Marielle Raappana
”Nauru tarttuu”, sanotaan. Yhdessä iloitseminen palkitsee kaikkia osapuolia. Aivan kuin ammennettaisiin yhteisestä hyvää saman kulhon ympärillä ja oltaisiin yhtä perhettä. Kulhon ympäriltä on hyvä löytyä myös kuuntelija, haastaja, johtaja, rohkaisija, korjaajaa ja ehkä jarruttaja.
Minna Impola
Minna Impola
Silmiesi eteen ovat varmaan joskus ilmaantuneet iloisen lapsen kasvot. Herkät silmät ovat viestittäneet lapsen riemua, mutta nuo samat silmät ovat voineet toisena hetkenä olla täynnä huolta ja murhetta.
Eveliina Saukko
Eveliina Saukko
Oletko miettinyt koskaan, miksi on hyvä käydä seuroissa tai osallistua Jumalan valtakunnan työhön? Joskus tuntuu siltä, ettei jaksa osallistua. Olisi helpompi jäädä kotiin. Oma kokemukseni on, että osallistumisen vaiva unohtuu, kun pääsee yhteiseen kokoontumiseen. Joskus ennen rippikoululeiriä on tuntunut, että miksi tuli luvattua lähteä leirin pitoon. Joka kerta on kuitenkin jäänyt kiitollinen mieli siitä, että tuli lähdettyä.
Pixabay
Pixabay
Kun aikanaan teologian opiskelijana aloitin puhujan tehtävässä, olivat kotiseurat usein eri alueilla. Sananpalvelijan tehtävässä kotiseurat ovat minusta aina olleet mukavimpia. Siinä kotisiioni saa merkityksen, kun seuravieraat ovat tervetulleita toisen kotiin.
Elmeri Hekkala
Elmeri Hekkala
Muistatko esivanhempiesi nimiä? Onko suvussasi ollut joku nimeltään laajalti tunnettu tai sellaisessa ajallisessa tehtävässä toiminut henkilö, jonka nimi on pysynyt useiden muistoissa? Itse muistan nimeltä isovanhempani ja joitain heidän vanhempiaan. Lisäksi olen kuullut, että suvussani on joskus aikoinaan ollut sotilaita ja jopa aatelisia.
A.-L.S.
A.-L.S.
Syksyn pimeimpänä aikana juuri ennen lumen tuloa mieleeni nousee usein muistot omalta varusmiesajalta: lämpimät muistot uskovaisista varusmiestovereista, joiden kanssa saimme palvelustamme suorittaa. Oli turvallista, kun oli saattomiehiä lähellä.
Anu Tofferi
Anu Tofferi
Näin joulun aikaan lapset esittävät lahjatoiveita. Saamme ja lähetämme joulukortteja ja toivotamme hyvää joulua.
”Kyllä kysyin, jo kolmannen kerran, etkä kuullut”, vaimoni vastasi hiukan jo turhautuneen oloisesti.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys