J. H.
J. H.
Kesäisenä päivänä saattaa kulkijan yllättää sade. Jos sade on rankkaa eikä sateelta ole suojauduttu, tulee usein kiire sateensuojaan. Katoksen tai sateenvarjon alla tai teltan sisällä veden ropinaa on mukava kuunnella. Suojassa ja turvassa on hyvä olla. Myös uskon asioissa on hyvä olla suojassa ja turvassa. ”Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa”, runoilee Lina Sandell (VK 397:1).
SRK:n arkisto
SRK:n arkisto
Ihmisen elämään kuuluvat ilo ja suru. Jo pienen lapsen elämässä vanhemmat kohtaavat aidosti lapsen tunteet. Lapsi tarvitsee vanhemman sylin, kun suru on saanut hänessä sijan. Pian murhe hälvenee turvallisessa sylissä ja vanhemman lohduttavien sanojen kuulossa.
ESKO VANHALA
ESKO VANHALA
Moni ihminen osaa liittää apostoli-termin Raamattuun. Sillä tarkoitetaan 12 Jeesuksen valitsemaa opetuslasta, Juudaksen tilalle valittua Mattiasta (Ap. t. 1:26) sekä Paavalia. Apostoli sana tulee kreikan sanasta apostolos. Sana tarkoittaa ”sitä, joka on lähetetty”. Apostolit ovat Jeesuksen lähettejä, lähettiläitä tai edustajia. Laajemmassa mielessä jokaisen uskovaisen voidaan ajatella olevan apostoli, Jeesuksen lähettiläs.
SRK:n kuva-arkistosta
SRK:n kuva-arkistosta
Äitini jäi sotaorvoksi aivan pienenä tyttönä. Koti oli sodan jaloissa rajaseudulla. Pieni tyttö lähetettiin turvallisempaan kasvuympäristöön, sotalapseksi Ruotsiin. Sieltä löytyi hyvä ja turvallinen koti useaksi vuodeksi.
A.-L.S.
A.-L.S.
Oletko joskus kantanut painavaa taakkaa pitkän matkan? Ehkä olet ollut vaelluksella tai sinulla on kokemusta pitkältä marssilta vaikkapa armeija-ajoilta.
SRK:n kuva-arkisto
SRK:n kuva-arkisto
Kuuluisan pilapiirtäjän Kari Suomalaisen parhaaksi valittu teos on nimeltään Joulukatu. Piirros julkaistiin vuonna 1954, ja se kuvaa kaupungin ihmistungosta joulun alla.
KARI VENGASAHO
KARI VENGASAHO
Abraham Maslow oli yhdysvaltalainen psykologi. Hänen kehittämässään tunnetussa viisiportaisessa tarvehierarkiassa pohjimmaisina ovat säilymisen ja turvallisuuden perustarpeet. Ilman niitä ihmisellä ei ole voimavaroja yhteenkuuluvuuden lisäämiseen, arvonannon hankkimiseen, itsensä toteuttamiseen tai kykyjensä kehittämiseen.
Anu Tofferi
Anu Tofferi
Maijan aivokasvaimen leikkaus lähestyi. Edellisenä päivänä hän kulki etsiskellen keskussairaalan käytävillä. Hautajaisjärjestelytkin oli jo varalta sovittu vanhenevan Liisa-äidin kanssa. Pöydällä olisivat tutut liinat ja siunaamaan tulisi lapsuudesta tuttu uskovainen pappi.
Päivi Peltoniemi
Päivi Peltoniemi
Viimeisenä päivänä vasaran lyönti jää kesken ja marketin musiikki loppuu kuin veitsellä leikaten. Kaikkien katseet kääntyvät idän taivaalle, joka loistaa kirkkaampana kuin yksikään aurinko. Kukaan ei ehdi kysymään, mitä tämä on, eikä kukaan enää saarnaa syntejä anteeksi. Haudat aukeavat, tuuleen ripotellut tuhkat kerätään kokoon ja merikin antaa omansa.
Pixabay
Pixabay
Meneillään oleva kirkkovuosi on kohta loppumassa. Ensi sunnuntaina on valvomisen sunnuntai ja sen jälkeen kirkkovuoden viimeinen sunnuntai, tuomiosunnuntai.
Kuvituskuva.
A-L. S.
Kuvituskuva.
A-L. S.
Uhkaako sairaus tai onnettomuudet? Onko menestys epävakaiden markkinoiden varassa? Ovatko lapset urakehityksen esteenä? Näitä aikamme ihminen saattaa pelokkaasti pohtia.
Luin joskus edesmenneen kulttuurivaikuttajan ja poliitikon Claes Anderssonin ajatuksia. Hän kertoi niitä haastattelusarjassa, jossa seitsemää suomalaista oli haastettu pohtimaan elämän tarkoitusta. Hän toi esiin monia ajatuksia, joista ajattelen itse kristittynä toisin. Yksi ajatus jäi kuitenkin mieleeni ja oli mielestäni osuva: ”Jokainen elämä on yhtä pitkä – kestää syntymästä kuolemaan.”
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys