Internetissä on miljoonia blogeja. Suomenkielisiäkin on varmaan satojatuhansia, googlatkoon joku tarkan tiedon. Julkista päiväkirjaa pidetään mitä erikoisimmista aiheista. Muodikkaimmat ovat perustaneet jopa videoblogeja eli vlogeja. Tällä naamalla ei sellaiseen tohdi ryhtyä.
Blogia kirjoittaessa jupina muuttuu usein huudoksi. Viestiä on terävöitettävä, jotta oma ääni nousisi netin vellonnan yläpuolelle. Riittävän reippaasti kirjoitetuista blogeista kehittyy peräti instituutioita.
Blogit ovat lisänneet kenen tahansa mahdollisuutta sanoa ajatuksiaan julkisesti. Sananvapauden lisääntyminen on tuonut keskusteluun myös pohdinnan vastuusta ja vapauden rajoista. Verkkoympäristössä nopeus on valttia. Kommentin on irrottava nopeasti, jolloin yön yli nukkuminen on kestämätöntä. Harkitsijaparka jää huomiotta.
Omassa blogissani haluan katsella elämää hymyillen. Hymy voi olla iloinen, ovela, onnellinen, hämmentynyt, joskus ironinenkin. Pyrin löytämään aiheet muualta kuin toisten virheistä. Kommelluksia sentään kommentoin, niitä kun perheellisen arjessa piisaa. Rakentelen blogia ja maailmaa tarkkailijan asenteella. Haluan tarkkailla rakentavasti.
Ehkä näin syntyy tarina yhden perheenisän maailmasta. Siihenhän kuuluvat koti, perhe, työ, ystävät, harrastukset ja vaikka mikä. Jatkokertomus on myös matkakertomus. Juonen käänteet eivät tosin ole ennalta tiedossa. Perillekin voi päätyä milloin vain. Lopulta matkan olemus on hyvin samanlainen kaikilla – niin pikkutytöllä kuin rankakasan ukollakin. Ja vaikka huomenna olisikin viimeinen päivä, kannattaa silti istuttaa omenapuu – tai kirjoittaa blogia.
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys